Alt Palancia: El conseller Soler trasllada la gesti de la Generalitat en la pandmia a la comarca de LAlt Palncia


 
La Plana al Dia | Alt Palancia | General | 28-02-2021
 

El conseller d'Hisenda, Vicent Soler, ha presentat hui la gesti sanitria, econmica i social de la Generalitat en la pandmia a la comarca de LAlt Palncia que, ha destacat, pot disposar d'un total de 887.496,00 euros sol de les Ajudes Parntesis, a ms de tindre accs a la resta de lnies d'ajudes del Pla Resistir, dotat amb 400 milions d'euros per als sectors ms afectats per la crisi sanitria. Aix ho ha afirmat Soler en la trobada telemtica celebrada hui per a traslladar als dirigents comarcals i locals les mesures gils i eficients que el Consell de Ximo Puig ha adoptat durant aquests mesos de pandmia. En la reuni han participat tamb la secretria autonmica d'Eficincia i Tecnologia Sanitria, Concha Andrs, el president de la Diputaci de Castell, Jos Mart, el responsable de la secretaria de Sanitat de la CEN del PSPV-PSOE, Ignacio Subas, el diputat en Les Corts i secretari general del partit a Castell, Ernest Blanch i el secretari general a la comarca, Benjam Escriche.

La trobada forma part de la campanya posada en marxa pel PSPV-PSOE per a difondre i explicar en l'mbit comarcal la gesti de la Generalitat en la pandmia i escoltar les propostes de les comarques i municipis per a avanar en la resposta justa i social a la crisi. Tal com va explicar el *president de la Generalitat i secretari general del PSPV-PSOE, Ximo Puig, en l'ltim Consell Territorial amb els secretaris generals del partit a les comarques, la campanya consta de 26 actes telemtics, un per comarca, en els quals s'explica la gesti de la pandmia i les mesures adoptades en el pla sanitari, econmic i social pel Consell.

En aquest sentit, diferents crrecs del partit i del Consell exposen en aquestes trobades virtuals amb dirigents comarcals, alcaldes, alcaldesses i portaveus municipals les accions adoptades enfront de la crisi sanitria, els plans econmics i socials i el funcionament de les diferents lnies d'ajuda.

PLA RESISTIR I AJUDES PARNTESIS

Durant la trobada, s'ha fet especial mfasi en el Pla Resistir de la Generalitat, el pla d'ajudes ms ambicis de tota Espanya, amb 400 milions d'euros en ajudes directes i finanament per a les empreses, persones autnomes i persones treballadores dels sectors ms afectats per les restriccions per a fer front a la pandmia. Entre altres coses, el Consell de Ximo Puig ha aprovat com a part del Pla ajudes per a hotels, restaurants i cafeteries per valor de 100 milions d'euros, ajudes al foment de l'ocupaci per 80 milions, ajudes a les persones en ERTO per 17 milions, ajudes a persones autnomes per 8 milions, altres ajudes especfiques per als sectors ms afectats per 15 milions i ajudes al sector del taxi per a 4500 llicncies.

Aix mateix, el Pla Resistir inclou les Ajudes Parntesis, que consisteixen en la creaci d'un fons amb aportacions de la Generalitat, les diputacions i els ajuntaments, dotat amb 160 milions d'euros a repartir entre tots els municipis de la Comunitat Valenciana per a escometre actuacions encaminades a palliar les conseqncies derivades de la pandmia sobre els sectors ms afectats.
 
Amb la col.laboració de:
la conselleria d'educació, investgació, cultura i esport.
Generalitat Valenciana