Alt Palancia: El GAL Palància Millars disposarà de gairebé dos milions d'euros per ajudar les persones emprenedores


 

Galeria fotogràfica

Fotografia /Galeria/2024/5/227799_144457/1_M1.jpg
La Plana al Dia | Alt Palancia | General | 18-05-2024
El GAL Palància Millars disposarà de gairebé dos milions d'euros per ajudar les persones emprenedores

El Grup d'Acció Local Palància Mijares ha estat un dels triats per la Generalitat Valenciana per ajudar a potenciar la generació d'oportunitats en el territori rural. De fet, malgrat ser el GAL menys poblat i més rural de tota la Comunitat Valenciana disposarà de quasi dos milions d'euros per ajudar les persones emprenedores dels 22 municipis que el integren.

Així, l'Agència Valenciana de Foment i Garantia Agrària de la Generalitat Valenciana va publicar ahir divendres en el DOGV que el GAL Palància Mijares 14-20 disposarà d'un pressupost de 1.946.083,21 euros en aquest nou període LEADER 2023-2027, en el marc del Pla Estratègic Nacional de la Política Agrària Comunitària (PEPAC).

Adolfo Aucejo, president del GAL Palància Mijares, ha assegurat que 'aquesta nova etapa de treball ens permetrà consolidar tot el que hem estat fent aquests últims anys per poder ser una terra d'oportunitats. Estem fent un gran esforç per donar a conèixer les moltes avantatges del nostre territori per dur a terme un projecte de vida i un projecte professional: les nostres bones comunicacions, serveis i la nostra convivència amb entorns naturals de gran valor. Totes aquestes condicions ens converteixen en un territori molt atractiu perquè els nostres joves es queden aquí a desenvolupar la seva vida personal i professional, així com per atreure a noves famílies que es traslladen als nostres pobles.'

El Grup d'Acció Local Palància Mijares es va crear al maig de 2016 amb l'objectiu de formar part dels GAL LEADER 2014 - 2020 seleccionats per la Conselleria, encara que el territori que representa té experiència des de 1991 en la gestió dels fons LEADER. En formen part 22 municipis representats pels ajuntaments d'Algímia de Almonesir, Arnau, Azuébar, Barracas, Cauliel, Xòvar, Cirat, Gaibiel, Higueras, Matet, Montà, Pavies, Pina de Montalgrau, Pobla de Arenós, Sacañet, Toràs, Torralba del Pinar, El Torre, Vall de Almonesir, Villamalur, Villanova de Viver i Viver; i altres 37 entitats com l'Associació Empresarial de Turisme de l'Alt Palància, l'Associació Cultural Castell d'Almonesir, l'Associació Cultural Artea, FEPAC-ASAJA, la delegació de Castelló de la Federació de Caça, l'Associació Cultural Aguanaj, la Cooperativa de Toràs, l'Associació de Pensionistes i Jubilats Flor de Té, l'Associació de Veïns de El Tormo, AFFAMER Castelló, Associació de Mares i Pares d'Alumnes de Cauliel, Societat de Caçadors Sant Hubert, AC La Rectoria, COOP. Agrària AYR, Associació de Dones de Montà, Associació de Jubilats i Pensionistes Sant Bernat, Associació Cultural Comte de Vallterra, COOP. Montà, Associació de Jubilats i Pensionistes Canals de la Bellida, FED. COOP. Agroalimentàries CV, Asoc. Cultivadors i Recol·lectors de Tòfona de la província de Castelló, Associació de Dones de Casa i Consumidors de Viver, l'Associació Cultural L'Amendrer, COOP. El Porvenir, SAT 985 d'Azuébar, Hort del Manyano COOP., Associació Cultural i Recreativa de El Torre, Col·lectiu Crea, Associació Cultural Les Salines, Societat de Caçadors Sant Isidre de Sacañet, COOP. Sant Isidre de Cauliel, SAT nº 1.752 Almàssera Sierra de l'Estrella de Matet, Associació Provincial d'Empresaris de Campings de Castelló, ASHOTUR, Associació d'Agroturisme de la província de Castelló, Associació Cultural Unió Musical de Cauliel i Associació de Muj.


 
Amb la col.laboració de:
la conselleria d'educació, investgació, cultura i esport.
Generalitat Valenciana