Alt Palancia: Jornada informativa sobre el Alzheimer en zonas rurales en Soneja


 

Galería fotográfica

Fotografia /Galeria/2024/5/228201_144735/1_M1.jpg
La Plana al Dia | Alt Palancia | General | 24-05-2024
Jornada informativa sobre el Alzheimer en zonas rurales en Soneja

La seu de la Mancomunitat de l'Alt Palncia a Soneja acollir el 28 de maig, a les 16 hores, una jornada informativa sobre la malaltia de l'Alzheimer en les zones rurals. L'activitat est promoguda pel Servei de Promoci de l'Autonomia Personal de l'rea de Serveis Socials, juntament amb l'Associaci de Familiars d'Enferms (AFA) de Castell i la Confederaci Espanyola de l'Alzheimer (CEAFA).

L'objectiu de AFA i CEAFA s contribuir a la millora en l'educaci i la formaci de la societat en matries relacionades amb l'abordatge integral de la malaltia. D'aqu que siga bsic ampliar el coneixement que se t sobre l'Alzheimer, tant per a la poblaci general com per a les famlies que tenen persones diagnosticades amb demncies d'aquestes caracterstiques, de manera que les persones cuidadores tinguen ms informaci sobre l'Alzheimer i coneguen els recursos disponibles en el seu entorn per a assumir els cures.

En aquest sentit, personal de l'mbit sociosanitari d'aquestes entitats oferiran informaci, assessorament i orientaci sobre la malaltia de l'Alzheimer i altres demncies, els smptomes i etapes de la malaltia, els tractaments disponibles i el cura de la persona amb Alzheimer. Tamb s'obrir un torn d'intervencions en el qual qui assistisca podr plantejar dubtes, que seran resolts per les persones expertes que participen en la jornada.

AFA desenvolupa la seua activitat amb el propsit d'augmentar la qualitat de vida de les persones malaltes i familiars. CEAFA s una organitzaci no governamental la meta de la qual s treballar per posar l'Alzheimer en l'agenda poltica, buscant el necessari comproms social i posant en valor el coneixement per a poder representar i defensar els interessos, necessitats i drets de totes les persones que conviuen amb l'Alzheimer. s una entitat d'mbit nacional que aglutina ms de 300 associacions en el territori nacional.

Entre els objectius de CEAFA est ser un referent formatiu dels cuidadors, dels professionals que els atenen, del sector sanitari i de la resta de collectius, s a dir, contribuir a la millora en l'educaci i la formaci de la societat en matries relacionades amb la malaltia. Tamb collabora en investigacions sobre demncies neurodegeneratives.


 
Amb la col.laboració de:
la conselleria d'educació, investgació, cultura i esport.
Generalitat Valenciana