Alt Palancia: Jornada informativa sobre el Alzheimer en zonas rurales en Soneja


 

Galería fotográfica

Fotografia /Galeria/2024/5/228201_144735/1_M1.jpg
La Plana al Dia | Alt Palancia | General | 24-05-2024
Jornada informativa sobre el Alzheimer en zonas rurales en Soneja

La seu de la Mancomunitat de l'Alt Palància a Soneja acollirà el 28 de maig, a les 16 hores, una jornada informativa sobre la malaltia de l'Alzheimer en les zones rurals. L'activitat està promoguda pel Servei de Promoció de l'Autonomia Personal de l'Àrea de Serveis Socials, juntament amb l'Associació de Familiars d'Enferms (AFA) de Castelló i la Confederació Espanyola de l'Alzheimer (CEAFA).

L'objectiu de AFA i CEAFA és contribuir a la millora en l'educació i la formació de la societat en matèries relacionades amb l'abordatge integral de la malaltia. D'aquí que siga bàsic ampliar el coneixement que se té sobre l'Alzheimer, tant per a la població general com per a les famílies que tenen persones diagnosticades amb demències d'aquestes característiques, de manera que les persones cuidadores tinguen més informació sobre l'Alzheimer i coneguen els recursos disponibles en el seu entorn per a assumir els cures.

En aquest sentit, personal de l'àmbit sociosanitari d'aquestes entitats oferiran informació, assessorament i orientació sobre la malaltia de l'Alzheimer i altres demències, els símptomes i etapes de la malaltia, els tractaments disponibles i el cura de la persona amb Alzheimer. També s'obrirà un torn d'intervencions en el qual qui assistisca podrà plantejar dubtes, que seran resolts per les persones expertes que participen en la jornada.

AFA desenvolupa la seua activitat amb el propòsit d'augmentar la qualitat de vida de les persones malaltes i familiars. CEAFA és una organització no governamental la meta de la qual és treballar per posar l'Alzheimer en l'agenda política, buscant el necessari compromís social i posant en valor el coneixement per a poder representar i defensar els interessos, necessitats i drets de totes les persones que conviuen amb l'Alzheimer. És una entitat d'àmbit nacional que aglutina més de 300 associacions en el territori nacional.

Entre els objectius de CEAFA està ser un referent formatiu dels cuidadors, dels professionals que els atenen, del sector sanitari i de la resta de col·lectius, és a dir, contribuir a la millora en l'educació i la formació de la societat en matèries relacionades amb la malaltia. També col·labora en investigacions sobre demències neurodegeneratives.


 
Amb la col.laboració de:
la conselleria d'educació, investgació, cultura i esport.
Generalitat Valenciana