Baix Maestrat: El PSPV urgeix a l'Ajuntament d'Alcal al fet que redacte el pla de seguretat davant inundacions


 
La Plana al Dia | Baix Maestrat | General | 10-09-2019
 

El portaveu del Grup Municipal Socialista, Joan Ronchera, urgeix a l'equip de Govern d'Alcal al fet que redacte el pla de seguretat davant inundacions que exigeix la normativa autonmica i clau per a coordinar la resposta davant emergncies en cas de pluges torrencials.
El regidor socialista insta a l'alcalde del PP, Francisco Juan, al fet que es pose a treballar ja en un pla que hauria d'estar redactat i que garanteix una resposta coordinada davant emergncies per episodis de fortes pluges comunes en el nostre territori. En aquest sentit, exigeix al Govern del PP al fet que aprofite els recursos facilitats per la Generalitat Valenciana a travs de la Conselleria de Justcia i dot d'una vegada a Alcal i a Alcossebre d'un pla d'emergncia davant inundacions que, a ms de ser un requisit legal, milloraria la protecci de la poblaci davant fenmens de pluges intenses com aquest.
Alcal de Xivert s un dels municipis de la provncia que encara no ha millorat la seua reacci davant les inundacions amb un pla de seguretat malgrat que el municipi est incls en risc mitj davant episodis de gota freda. L'Ajuntament d'Alcal ha d'aprofitar la campanya impulsada per la Conselleria de Justcia, a la qual est adscrita l'activitat del Centre de Coordinaci d'Emergncies, per a incentivar l'elaboraci d'aquest tipus de documents.
Amb l'objectiu de posar fi a aqueixa parlisi que presenten ajuntaments com el d'Alcal-Alcossebre, la Generalitat ha posat a la disposici dels municipis interessats a resoldre les seues manques davant un perode d'inundacions els serveis tcnics del Centre de Coordinaci d'Emergncies. Aquest equip administratiu s'ocupar d'assessorar els ajuntaments perqu, sota la supervisi de la Generalitat, puguen desenvolupar plans amb els quals afrontar d'una manera ms controlada l'acci de la pluja torrencial que sol acompanyar l'arribada de la tardor a la provncia.

 
Amb la col.laboració de:
la conselleria d'educació, investgació, cultura i esport.
Generalitat Valenciana