Baix Maestrat: El Museu de la Valltorta celebra el Dia Europeu de l'Art Rupestre


 

Galeria fotogràfica

Fotografia /Galeria/2019/10/189425_115970/1_M1.jpg
Fotografia /Galeria/2019/10/189425_115970/2_M1.jpg
La Plana al Dia | Baix Maestrat | General | 08-10-2019
El Museu de la Valltorta celebra el Dia Europeu de l'Art Rupestre

El museu de la Valltorta celebra el Dia Europeu de lArt Rupestre, que s el 9 doctubre, amb una programaci especial, una eixida als abrics de la Volta Espessa i la Ferranda, al terme de Vilafranca. Aquests sn els descoberts ms recentment. Les vint-i-cinc persones que participaran en la visita programada per al 12 doctubre- aniran acompanyades pels dos arquelegs que ho van descobrir, Ins Domingo i Ddac Romn. s una caminada de dificultat alta per la distncia i la pedra solta que hi ha pels voltants del riu de Montlle. Cal informar-se per participar en loficina de turisme de Vilafranca o al museu de la Valltorta
Des dels itineraris culturals dEuropa sha escollit aquesta data per celebrar el dia europeu de lart rupestre, perqu el 9 doctubre de 1902, el prehistoriador Emile Cartailhac va escriure una carta de disculpa a Mara Sanz de Sautuola, la xiqueta que en 1879 havia descobert les pintures de la Cova dAltamira juntament amb el seu pare.En la carta sacceptava lautenticitat de lAltamira.
Daltra banda, sha convocat un concurs europeu de dibuix titulat El primer arte de los europeos visto por los europeos del futuro adreat als escolars de 6 a 14 anys. Els dibuixos participants es podran enviar al museu de la Valltorta i els seleccionats seran enviats a l'Associaci Internacional de Camins de lArt Rupestre Prehistric, que configurar una exposici amb els dibuixos de tots els llocs, per tant , esperem que els abrics de les nostres terres formaran de lexposici internacional.

 
Amb la col.laboració de:
la conselleria d'educació, investgació, cultura i esport.
Generalitat Valenciana