Baix Maestrat: Fiscalia General trasllada a la Fiscalia contra els delictes d'Odi i la Fiscalia de Castell denuncia sobre portaveu de PP a Clig


 

Galeria fotogràfica

Fotografia /Galeria/2020/4/195083_120861/1_M1.jpg
La Plana al Dia | Baix Maestrat | General | 18-04-2020
Fiscalia General trasllada a la Fiscalia contra els delictes d'Odi i la Fiscalia de Castell denuncia sobre portaveu de PP a Clig

Quatre hores desprs de presentar escrit telemtic davant la Fiscalia General de l'Estat, aquesta va remetre el cas d'Oscar Robles, a la Fiscalia de Sala contra els delictes d'odi i discriminaci (rea especialitzada en aquesta mena de delictes en la Fiscalia General de l'Estat) i tamb a la Fiscalia Provincial de Castell, perqu ambdues decidisquen sobre aquest tema.

El portaveu de Comproms al Senat, Carles Mulet, va denunciar pblicament dimecres passat dia 15, la publicaci per part del regidor i portaveu del PP a Clig, missatges en xarxes socials en els quals desitjava que els joves del collectiu Arran a la seua comarca, acabaren com Guillem Agull, jove antifeixista assassinat per neonazis a ganivetades. Agull s'ha convertit en un smbol al Pas Valenci contra la intolerncia, i justament aquests dies les xarxes commemoraven massivament la data del seu assassinat.

Mulet va demanar llavors al PP mesures higiniques i que s'apartara a Robles del partit, lluny d'aix, una diputada provincial va aplaudir al portaveu de Clig, i la presidenta autonmica, Isabel Bonig ho va deixar com un simple insult sense importncia, i el protagonista va continuar per les xarxes amb greus insults cap a l'alcaldessa i regidors del PSOE al seu ajuntament.

El portaveu valencianista va registrar ahir a les 8.00 escrit perqu la Fiscalia General de l'Estat estudiara si aquest hi havia coms dos delictes d'odi, un contra el record de Guillem Agull ( arti 510.2 del C.P) i un altre contra els joves de Arran ( 510.1). Quatre hores desprs, s'ha donat trasllat a la Fiscalia de Sala contra els delictes d'odi i discriminaci i tamb a la Fiscalia Provincial de Castell, perqu ambdues decidisquen sobre aquest tema.

Per a Mulet desgraciadament estem acostumats, i en primera persona, dels continus atacs, insults, amenaces de tota mena per part d'elements d'extrema dreta, per que una persona que ocupa un crrec pblic es dedique a aquesta mena de comportaments, s intolerable, i enfront d'aix el silenci cmplice del PP i dels mitjans de comunicaci de dretes. Qu hauria passat si un regidor progressista haguera desitjat a tot un collectiu de joves conservadors acabar assassinats?, segurament obriria telenotcies en les televisions generalistes de l'Estat. Aquests comportaments sn intolerables vengen d'on vinguen.
 
Amb la col.laboració de:
la conselleria d'educació, investgació, cultura i esport.
Generalitat Valenciana