Baix Maestrat: Estbaliz Prez demana a Barrachina que 'no s'amague' i aparte ja del crrec de portaveu de Clig a Robles Collell 'per usar les xarxes socials per a amenaar de mort i insultar'


 

Galeria fotogràfica

Fotografia /Galeria/2020/4/195180_120949/1_M1.jpg
La Plana al Dia | Baix Maestrat | General | 23-04-2020
Estbaliz Prez demana a Barrachina que 'no s'amague' i aparte ja del  crrec de portaveu de Clig a Robles Collell 'per usar les xarxes socials per a amenaar de mort i insultar'

La secretria d'organitzaci del PSPV-PSOE de la provncia de Castell, Estbaliz Prez, ha afirmat hui que el president del Partit Popular provincial, Miguel Barrachina, "s el responsable de mantenir al capdavant del crrec de portaveu de Clig a una persona que es dedica a amenaar de mort i a insultar sistemticament en xarxes socials".

Prez ha fet estes declaracions desprs de presentar una denncia davant la Fiscalia per un presumpte delicte d'odi, desprs que el portaveu del PP en la poblaci del Baix Maestrat, scar Robles Collell, amenaara de mort a membres de l'organitzaci Arran el Senia. Per aix, exigeix a Barrachina, com ja ho va fer el secretari provincial socialista Ernest Blanch, "que aparte ja dels seus crrecs a Robles Collell perqu, en mantenir-ho, est emparant este tipus d'actituds intolerables en democrcia".

La secretria d'Organitzaci afirma que "una persona que es dedica a amenaar, insultar i denigrar no pot ocupar cap crrec pblic i, per aix, s inadmissible que Barrachina li mantinga en el seu crrec. "En un moment tan dur com el que estem vivint, tots els partits hem de treballar per a ajudar a superar la pitjor crisi del segle i no per a insultar i ofendre", defensa Prez.

A ms, la secretria d'Organitzaci ha lamentat que, lluny de desautoritzar els comentaris de Robles Collell, la secretria general del PP i diputada provincial Elena Vicente "l'aplaudisca i recolze en xarxes". "Segons sembla, el PP de Castell ha decidit competir directament amb VOX i ja fins es posa al seu mateix nivell, que s l'ltim que hauria de fer en un moment tan dur com el que vivim en el que, precisament, tots hem de centrar els esforos en eixir de la crisi i no a insultar i amenaar", ha afegit Estbaliz Prez.

Cal recordar que Robles Collell va fer un comentari en Facebook en el qual amenaa als joves de l'organitzaci Arran el Senia amb "seguir el cam de Guillem Agull", el jove assassinat l'11 d'abril de 1993 a Montanejos.

Per aix, la secretria d'Organitzaci del PSPV- PSOE de la Provncia de Castell, Estbaliz Prez, ha aportat a la Fiscalia informaci susceptible de ser delictiva per la possible comissi d'un delicte d'odi per part del portaveu del PP a Clig. A ms de la referncia al cas d'Arran el Senia, en la denncia s'aporten altres publicacions realitzades per Robles Collell en xarxes socials en les quals acusava el govern de "portar en la sang ser uns assassins" i "ens governen assassins"; i tamb, amb motiu de l'aniversari de la II Repblica, les publicacions compartides burlant-se de les persones amb ideologia republicana, anomenant-los "perdedors". "En cap moment el senyor Robles ha mostrat arrepentiment per totes les seues publicacions, sin ms aviat s'ha reafirmat en els seus comentaris. De fet, es reafirma expressament en la seua publicaci realitzada, desprs del revolt causat pels seus comentaris", es diu en l'escrit presentat a la Fiscalia.

Prez considera que "totes estes manifestacions suposen una extralimitaci del dret fonamental a la llibertat d'opini i expressi, i no es poden consentir d'un crrec pblic, de qui s'exigeix un exemple en la seua conducta i declaracions. Per aix, el president del PPCS, Miguel Barrachina, ha de deixar d'amagar-se i expulsar a Robles Collell del partit inmediatament".
 
Amb la col.laboració de:
la conselleria d'educació, investgació, cultura i esport.
Generalitat Valenciana