Baix Maestrat: L'Institut Valenci de Cultura presenta el Festival Internacional de Jazz de Penscola


 

Galeria fotogràfica

Fotografia /Galeria/2020/7/195888_121565/1_M1.jpg
La Plana al Dia | Baix Maestrat | Cultura | 01-07-2020
L'Institut Valenci de Cultura presenta el Festival Internacional de Jazz de Penscola

L'Institut Valenci de Cultura ha presentat la 17 edici del Festival Internacional de Jazz de Penscola amb la presncia de la directora adjunta de Msica i Cultura Popular del IVC, Marga Landete, i el delegat territorial del IVC a Castell, Alfonso Ribes.

El festival se celebrar del 24 de juliol a l'1 d'agost en el Palau de
Congressos de Penscola, compta amb la collaboraci de Transports Monfort i Transports Belda, i ho organitza el IVC.

Enguany la programaci estar composta per sis concerts, a diferncia dels quatre de l'edici de 2019. Seran uns concerts molt variats que donaran forma a una cita estiuenca ja molt consolidada, amb propostes nacionals i internacionals d'altssima qualitat i amb els interessants matisos que t el mn del 'jazz'.

El festival comenar el divendres 24 de juliol a les 20.00 hores amb un espectacle gratut que interpretar la Jove Dixieland Jazz Band, que presenta un espectacle de cercaviles basat en la diversi sorollosa, la festa i la fora caracterstica de la msica tradicional de Nova Orleans.

El mateix dia a les 23.00 hores ser el torn del concert del Scott Hamilton Quartet, amb un dels ms grans saxofonistes de la histria del 'jazz', amb una dilatada carrera i ms de trenta discos gravats com a lder, del qual podrem gaudir en directe.

El 26 de juliol, el festival oferir el concert 'Film Sessions', de David Pastor & *Quartet. 'Film Sessions' transforma les melodies de bandes sonores com 'Chinatown', 'Desdejuni amb diamants', 'Orfeu negre' o 'Febre del dissabte nit' entre altres, en temes que s'obrin a jocs rtmics plens d'espais d'improvisaci, amb els quals les bandes sonores adquireixen el carcter i la fugacitat propis del 'jazz'.

El 27 de juliol continua la programaci amb Dorantes i el concert 'El temps per testimoni', un lbum que celebra els vint anys d'aquest revolucionari del piano flamenc elevat a la categoria de mite ms enll de l'ortodxia, grcies a les afortunades i creatives mescles amb el 'jazz' i altres gneres.

El 29 de juliol arriba al festival *Patax, la banda de fusi ms prominent de l'estat que ha conquistat escenaris per tot el mn, i que presenta a Penscola un espectacle en qu la fusi entre el flamenc, la msica del Carib, el 'funk', el soul i el 'jazz' no deixar a ning indiferent.

La clausura del festival ser el dissabte 1 d'agost amb Brbara Bacora que, amb una trajectria breu per intensa, s una refrescant proposta dins del panorama jazzstic nacional.

La jornada d'inauguraci del festival ser totalment gratuta i els altres concerts tindran un preu de 10 euros. Els espectacles comenaran a les 23.00 hores excepte el dia de la inauguraci, que ser a les 20.00 hores.
 
Amb la col.laboració de:
la conselleria d'educació, investgació, cultura i esport.
Generalitat Valenciana