Baix Maestrat: L Ajuntament sollicita un nou consultori mdic a la Generalitat en quedar-se xicotet i obsolet lactual


 
La Plana al Dia | Baix Maestrat | General | 25-10-2020
 

L'Ajuntament de Sant Jordi ha sollicitat a la Conselleria de Sanitat un nou consultori mdic en el municipi en haver-se quedat obsolet l'actual i, a ms, haver-se quedat xicotet per a les necessitats dels vens. Aix li ho ha sollicitat l'alcalde, Ivn Snchez, al director territorial de Sanitat, Edelmiro Sebastin, en la reuni que han mantingut recentment.

L'alcalde no ha acudit a la reuni amb les mans buides, sin que ha oferit a la Conselleria diverses opcions d'installacions municipals perqu puguen situar aquest nou centre mdic. s la prpia Conselleria de Sanitat la que ha de decidir si accepta l'oferiment de l'Ajuntament o si planteja altres opcions en el cas que decidisca escometre aquest projecte tan important per a millorar la qualitat de vida dels vens.

Hem oferit un terreny cntric al poble, que ocupa l'antic front, i que el metge que ha sigut al poble durant 30 anys considera que s el ms adequat, tant per disposar d'espai suficient per als serveis necessaris, com per ser el ms cmode per als vens, ha explicat Ivn Snchez. En qualsevol cas, tamb ha plantejat l'opci d'ocupar altres dos edificis municipals, que podrien ser tils.

Snchez ha explicat que es tracta d'una necessitat que comencem a plantejar fa dos anys per que cada vegada s'est fent ms urgent. Cal tindre en compte que a ms de que l'actual centre sanitari s'ha quedat desfasat, ara viu ms gent a Sant Jordi, per la qual cosa les installacions s'han quedat xicotetes.
L'alcalde ha posat en valor el fet que no ha sigut l'equip de Govern qui ha decidit que installaci oferir, sin que ha sigut el metge que ha estat 30 anys a Sant Jordi el que considera que el de l'antic front s el millor terreny. La necessitat d'aquestes installacions s tal que Snchez, a ms de sl per a albergar el nou centre, tamb ha oferit finanar part del nou centre mdic.

L'alcalde destaca la bona predisposici de la Generalitat
A ms, Ivn Snchez ha volgut agrair, tant al representant de Presidncia com al de la Conselleria de Sanitat, la seua rpida disponibilitat per a atendre'ns i estudiar aquesta petici amb bona predisposici per a comenar els trmits al ms prompte possible.

A ms d'obrir la via del dileg per a adequar les installacions sanitries a les actuals necessitats dels vens del municipi, Ivn Snchez tamb ha traslladat al representant de la Conselleria de Sanitat a la provncia de Castell la necessitat de millorar tant la plantilla de professionals com els serveis mdics actuals, perqu hi ha deficincies de materials i de personal, com el fet que la infermera noms estiga fins a les 12 del migdia, en lloc de fins a les 3.

L'alcalde de Sant Jordi tamb ha insistit que els vens puguen disposar d'una Unitat Hospitalria a domicili, aix com algunes millores en l'actual consultori mdic mentre s'impulsa el nou centre de salut.

Ivn Snchez considera que aquesta nova infraestructura s fonamental per als vens de Sant Jordi, per la qual cosa tamb ha traslladat aquesta necessitat a Adolf Sanmartn, director territorial de Presidncia de la Generalitat, amb el qual ha quedat a concertar una reuni amb Vanessa Jorge, gerent del Departament de Salut de Vinars.
 
Amb la col.laboració de:
la conselleria d'educació, investgació, cultura i esport.
Generalitat Valenciana