Baix Maestrat: El Consorci Castell Nord, el millor de tota la Comunitat


 

Galeria fotogràfica

Fotografia /Galeria/2021/6/198133_123485/1_M1.jpg
La Plana al Dia | Baix Maestrat | General | 11-06-2021
El Consorci Castell Nord, el millor de tota la Comunitat

El Consorci Castell ord, Pla Zonal 1, ha recollit ms de 15.000 tones de residus depositades en els seus ecoparcs durant 2020, la qual cosa situa a aquesta xarxa d'ecoparcs com la millor de tota la Comunitat Valenciana.

D'aquesta manera sn ms de 132 quilos de residus per habitant els reciclatges en els ecoparcs consorciats durant l'any passat. Aquestes dades demostren la bona acceptaci de la iniciativa ambiental "Si + recicles pagues", que premia la collaboraci de la ciutadania en la correcta separaci en origen dels residus per a la seua posterior valoritzaci en la xarxa d'ecoparcs fixos i mbils del Consorci. "Els ciutadans i ciutadanes del Consorci continuen incrementant la utilitzaci dels nostres ecoparcs, la qual cosa ens confirma que anem pel cam correcte, el de separar en origen els nostres residus domiciliaris i evitar amb aix abocaments incontrolats", ha destacat el president del Consorci, Sergio Bou.

En aquest exercici 2021 es destinaran un total de 250.000 euros de descompte a aplicar en la taxa per valoritzaci i eliminaci de residus urbans per als prop de 15.000 usuaris de la Targeta Verda en la xarxa consorciada d'ecoparcs del Pla Zonal 1 durant 2020.

El president ha subratllat que aquestes mesures sn un exemple ms de l'aposta per part del Consorci de treballar "sempre per l'inters de tots els municipis consorciats i la seua ciutadania". Amb la premissa com ms recicles, menys pagues, cada vegada que una persona dels municipis consorciats deposita els residus correctament en qualsevol ecoparc de la xarxa, b siga fix o mbil, se li quantifica una srie de punts en la targeta, que es converteixen en un descompte sobre la taxa.

El Consorci Castell Nord, Pla Zonal 1, per a la prestaci dels serveis de valoritzaci i eliminaci de residus urbans o municipals est integrat per la Generalitat Valenciana, la *Diputaci de Castell i pels 49 municipis del nord de la provncia de Castell.
 
Amb la col.laboració de:
la conselleria d'educació, investgació, cultura i esport.
Generalitat Valenciana