Baix Maestrat: El Consorci Castelló Nord, el millor de tota la Comunitat


 

Galeria fotogràfica

Fotografia /Galeria/2021/6/198133_123485/1_M1.jpg
La Plana al Dia | Baix Maestrat | General | 11-06-2021
El Consorci Castelló Nord, el millor de tota la Comunitat

El Consorci Castelló ord, Pla Zonal 1, ha recollit més de 15.000 tones de residus depositades en els seus ecoparcs durant 2020, la qual cosa situa a aquesta xarxa d'ecoparcs com la millor de tota la Comunitat Valenciana.

D'aquesta manera són més de 132 quilos de residus per habitant els reciclatges en els ecoparcs consorciats durant l'any passat. Aquestes dades demostren la bona acceptació de la iniciativa ambiental "Si + recicles – pagues", que premia la col·laboració de la ciutadania en la correcta separació en origen dels residus per a la seua posterior valorització en la xarxa d'ecoparcs fixos i mòbils del Consorci. "Els ciutadans i ciutadanes del Consorci continuen incrementant la utilització dels nostres ecoparcs, la qual cosa ens confirma que anem pel camí correcte, el de separar en origen els nostres residus domiciliaris i evitar amb això abocaments incontrolats", ha destacat el president del Consorci, Sergio Bou.

En aquest exercici 2021 es destinaran un total de 250.000 euros de descompte a aplicar en la taxa per valorització i eliminació de residus urbans per als prop de 15.000 usuaris de la Targeta Verda en la xarxa consorciada d'ecoparcs del Pla Zonal 1 durant 2020.

El president ha subratllat que aquestes mesures són un exemple més de l'aposta per part del Consorci de treballar "sempre per l'interés de tots els municipis consorciats i la seua ciutadania". Amb la premissa com més recicles, menys pagues, cada vegada que una persona dels municipis consorciats deposita els residus correctament en qualsevol ecoparc de la xarxa, bé siga fix o mòbil, se li quantifica una sèrie de punts en la targeta, que es converteixen en un descompte sobre la taxa.

El Consorci Castelló Nord, Pla Zonal 1, per a la prestació dels serveis de valorització i eliminació de residus urbans o municipals està integrat per la Generalitat Valenciana, la *Diputació de Castelló i pels 49 municipis del nord de la província de Castelló.
 
Amb la col.laboració de:
la conselleria d'educació, investgació, cultura i esport.
Generalitat Valenciana