Baix Maestrat: VOX mostra el seu rebuig a l'amnistia mentre l'esquerra de Vinaròs recolza el separatisme català


 

Galeria fotogràfica

Fotografia /Galeria/2023/11/218082_137773/1_M1.jpg
La Plana al Dia | Baix Maestrat | General | 24-11-2023
VOX mostra el seu rebuig a l'amnistia mentre l'esquerra de Vinaròs recolza el separatisme català

El Grup Municipal VOX a l'Ajuntament de Vinaròs va presentar una moció al ple -que va ser recolzada pel PP- en contra del Govern de Pedro Sánchez i de l'amnistia com a mitjà per aconseguir el suport dels separatistes en la seva investidura. Una moció que va ser rebutjada en bloc pels partits d'esquerres.

Per a Brito, 'aquells diputats que han votat a favor d'una investidura que la contempla com a contrapartida l'amnistia seran responsables de crear una situació de desigualtat entre els espanyols'. Així, va manifestar la necessitat que 'els òrgans de govern de les Corts Generals rebutgin el tràmit de la Llei d'Amnistia per ser contrària a la unitat d'Espanya, a la igualtat de tots els espanyols, a la nostra democràcia, a la Constitució i a l'Estat de Dret'.

'Què succeeix a un autònom a Vinaròs que no pague un mes? Se li produeix un recàrrec del 10%, si no paga en dos mesos, el 20%. Què passa si no es dona compte que li han notificat que no està pagant i no compleix, per tant, amb el pagament del que deu en el termini que se li indica? El recàrrec ascendeix fins al 35%. Ara per als que estàreu a favor d'aquesta llei, aneu a aquests treballadors que pateixen la voracitat de l'administració d'una manera tan ferotge i sense contemplació, que han de pagar per poder treballar i moltes vegades creen ocupació aquí a Vinaròs, i els expliqueu que a uns colpistes que han dilapidat els diners de tots els espanyols esteu a favor de perdonar el deute de 15 mil milions d'euros', argumentà l'edil de VOX.

I recordà: 'No es pot permetre que l'amnistia es configure com a contrapartida d'una negociació política en un Estat democràtic i de dret com és Espanya. En aquest mateix sentit, vuit vocals del CGPJ han demanat un ple urgent sobre l'amnistia ja que suposa l'abolició de l'Estat de Dret a Espanya i l'Associació Professional de la Magistratura ha manifestat el seu ferm rebuig a una futura llei d'amnistia que suposa volar pels aires l'Estat de dret'.


 
Amb la col.laboració de:
la conselleria d'educació, investgació, cultura i esport.
Generalitat Valenciana