Baix Maestrat: L'Ajuntament de Sant Jordi promociona l'agermanament amb Pechabou


 

Galeria fotogràfica

Fotografia /Galeria/2024/2/222536_140659/1_M1.jpg
La Plana al Dia | Baix Maestrat | General | 08-02-2024
L'Ajuntament de Sant Jordi promociona l'agermanament amb Pechabou

L'Ajuntament de Sant Jordi continua impulsant les relacions internacionals del municipi. En commemoració del 20è aniversari del germanament amb el municipi francès de Pechabou, s'ha inaugurat un mosaic en ceràmica pintada com a homenatge a aquesta localitat germana de França. El mosaic s'ha instal·lat al costat del mosaic de la localitat alemanya de Mayschoss.

Sant Jordi manté estrets vincles amb Pechabou, la qual cosa ha generat intercanvis culturals i comercials. Molts productes de Sant Jordi són destacats en la tradicional fira de Pechabou.

L'alcalde de Sant Jordi, Iván Sánchez Cifre, va expressar el seu agraïment a aquesta localitat germana pel seu suport en la promoció de Sant Jordi al sud de França. La presentació del mosaic ceràmic forma part dels actes commemoratius en els quals s'intercanvien expressions culturals, gastronòmiques, comercials i d'arrel entre ambdós territoris.

L'estiu passat, una delegació de Sant Jordi, encapçalada per l'alcalde, va viatjar a Pechabou per participar en diverses activitats juntament amb membres de l'Associació Musical de Sant Jordi, la Coral Veus de Sant Jordi, els Bombos i Tambors, xefs i altres representants de l'Ajuntament.

L'Ajuntament de Sant Jordi utilitza la seva relació amb Pechabou per promocionar el consum de productes locals, com l'oli, les mandarines i els licors artesanals a la fira 'Le Marché Au Gras'.

Pechabou, un municipi amb 1.500 habitants situat a 12 quilòmetres de Tolosa, ofereix nombroses activitats culturals, lúdiques i esportives. Les seves festivitats més destacades inclouen l'esdeveniment festiu 'Le Marché Au Gras', en el qual artesans locals i de poblacions veïnes ofereixen productes d'alta qualitat com el foie gras, formatges, embotits i vins de la regió, així com l'oli d'oliva i les mandarines de Sant Jordi.

Les festes del poble es celebren anualment a finals d'agost, però 'Le Marché Au Gras' és considerat l'esdeveniment més important al novembre.


 
Amb la col.laboració de:
la conselleria d'educació, investgació, cultura i esport.
Generalitat Valenciana