Baix Maestrat: El GAL Maestrat Plana Alta i l'Ajuntament de La Jana promouen l'emprenedoria


 

Galeria fotogràfica

Fotografia /Galeria/2024/5/227282_144082/1_M1.jpg
La Plana al Dia | Baix Maestrat | General | 09-05-2024
El GAL Maestrat Plana Alta i l'Ajuntament de La Jana promouen l'emprenedoria

El Grup d'Acció Local (GAL) Maestrat Plana Alta i l'Ajuntament de La Jana estan col·laborant per dinamitzar l'emprenedoria i millorar les oportunitats econòmiques en el municipi. Amb aquest objectiu mantenen oberta durant tota aquesta setmana l'exposició 'Rurals i amb Futur' a La Jana, en la qual mostren casos d'èxit d'emprenedors en el territori rural i mostren com aprofitar les eines que ofereix el GAL Maestrat Plana Alta per emprendre amb èxit.

Aquesta exposició, que ja ha visitat diversos municipis amb bons resultats d'assistència, es pot visitar fins demà divendres 10 de maig, de 9:30 a 13:30 hores i de 15:30 a 18:00 hores, a la planta baixa de l'Edifici de La Unió Llauradors i Ramaders (Carrer Xert, 33). Aquesta exposició roman oberta des del passat divendres 19 d'abril amb l'objectiu de donar valor a les oportunitats que es generen en el territori rural i potenciar l'emprenedoria en el municipi. Moltes persones s'han interessat a conèixer les possibles ajudes i l'assessorament que pot oferir l'agrupació per emprendre en el territori rural.

L'exposició 'Rurals i amb futur, com crear oportunitats als nostres pobles' forma part del programa d'exposicions itinerants impulsades per l'agrupació per donar a conèixer el treball que porta realitzant els últims sis anys per dinamitzar les oportunitats econòmiques i l'ocupació en el territori rural i així multiplicar les persones i projectes que es puguin beneficiar en el terme municipal d'aquest treball els propers anys.

Els objectius d'aquesta iniciativa del GAL Maestrat Plana Alta, que ha recolzat l'Ajuntament de La Jana, són millorar la qualitat de vida, fomentar l'emprenedoria i la competitivitat empresarial, preservar el patrimoni natural i cultural del territori i potenciar el turisme com un sector econòmic que obre grans oportunitats per dinamitzar els pobles.

César Simó, alcalde de La Jana, que ha estat a l'exposició amb el president del GAL Maestrat Plana Alta, Domingo Giner, ha destacat que 'aquesta exposició és molt interessant per als pobles petits, perquè ofereix una oportunitat als autònoms i emprenedors per ampliar o generar noves oportunitats de negoci. Estem orgullosos de comptar al nostre municipi amb aquesta iniciativa tan útil per ajudar a qui vulgui pugui treure profit d'aquesta oportunitat'.

Domingo Giner, d'altra banda, ha explicat que 'el lema `Rurals i amb futur' abasta tots els nostres objectius, que se centren en aplicar les nostres característiques de ruralitat del nostre territori en cada acció que portem a terme, però sempre amb una perspectiva constructiva, moderna, innovadora i allunyada de tòpics. Proposem aprofitar la ruralitat amb una perspectiva moderna per facilitar un futur ple d'oportunitats i més ocupació pels nostres pobles'.

El president del GAL Maestrat Plana Alta ha assegurat que 'volem multiplicar les persones emprenedores que s'estan beneficiant del nostre treball i les nostres línies d'ajudes, després que ja hi hagi 75 projectes executats o en execució, gràcies a una inversió de 5,5 milions d'euros, dels quals 3,4 milions provenen directament de les Ajudes Leader que gestionem'.

Cal tenir en compte que, des del primer moment de la preparació de la documentació, fins al pagament de l'ajuda, el GAL treballa com un equip junt amb l'emprenedor o l'emprenedora com a grans aliats per fer realitat la seva idea de negoci.


 
Amb la col.laboració de:
la conselleria d'educació, investgació, cultura i esport.
Generalitat Valenciana