Baix Maestrat: Benicarl pregunta als joves sobre oci, xarxes socials, drogues o sexe


 

Galeria fotogràfica

Fotografia /Galeria/2013/1/78052_41799/1_M1.jpg
Fotografia /Galeria/2013/1/78052_41799/2_M1.jpg
La Plana al Dia | Baix Maestrat | General | 11-01-2013
Benicarl pregunta als joves sobre oci, xarxes socials, drogues o sexe

La Regidoria de Benestar Social passar una enquesta a alumnes de Secundria, Batxillerat i FP per tal d'obtenir dades sobre la percepci social que tenen els joves sobre diversos temes rellevants. La iniciativa forma part del programa Generacci, encaminat a la prevenci de conductes de risc entre els joves de 12 i 17 anys.

Establir els continguts i les futures activitats que es duran a terme a travs del programa Generacci s el principal objectiu de l'enquesta que, a partir de la setmana que ve, respondran de manera aleatria alumnes de Secundria, Batxillerat i FP dels centres educatius de Benicarl. Tot i que no ser una enquesta massiva, els resultats s que serviran per establir tot un seguit de propostes en funci dels gustos i els interessos dels joves que participen, en funci de les seues preferncies o de les carncies que detecten. Es tracta, en definitiva, d'elaborar, a partir de les respostes, un estudi d'expectatives i de necessitats de cara a l'oferta ldico-educativa que oferir Generacci.

L'enquesta, que s totalment annima, inclou fins a 63 preguntes, unes ms objectives (sexe, edat, curs o pas de procedncia dels progenitors) i altres relacionades amb les relacions familiars, els estudis, l'oci i la cultura, les xarxes socials, la salut, el consum de drogues o les relacions afectives i sexuals.

Cal recordar que Generacci s un programa de la Regidoria de Benestar Social encaminat a la prevenci de conductes de risc entre els joves de 12 i 17 anys. A dia d'avui, a Benicarl hi ha 1.616 joves en aquest tram d'edat (801 homes i 815 dones) i establir una relaci continuada amb aquests joves i implicar-los en les activitats que es programaran durant l'any forma part dels primers objectius de Generacci. Desprs, vindran els altres objectius generals del programa, que sn, entre d'altres, desenvolupar la competncia social dels joves, promoure conductes saludables, prevenir hbits nocius i conductes de risc, afavorir la convivncia, promoure espais de comunicaci, sensibilitzar els joves en conceptes com la solidaritat o la tolerncia i promoure el respecte a la diversitat

 
Amb la col.laboració de:
la conselleria d'educació, investgació, cultura i esport.
Generalitat Valenciana