Benicassim: Comproms:Falta de manteniment dels barrancs de Benicssim


 
La Plana al Dia | Benicassim | General | 19-09-2019
 

Desprs de vore amb molta tristor els efectes catastrfics a les comarques centrals i del sud del Pas Valenci provocades pel temporal, cal analitzar qu s el que ha passat i si es podria haver evitat bona part de les destrosses ocasionades per la gota freda, o la DANA.
Si analitzem les imatges de les inundacions, comprovem que la corrent de les aiges que baixaven pels rius i barrancs, estaven plens de brutcia, de canyes i de malesa, que ha creat un efecte embossament facilitant aix que les aiges es desbordaren de les conques. Molt probablement si les Administracions Pbliques hagueren fet els treballs de manteniment i neteja de les conques dels rius i barrancs, com s preceptiu, molts dels municipis, cases, bens particulars i camps no s'hagueren vist anegades i completament destrossades per este temporal, al menys no amb esta virulncia. I el que s el ms important: molt probablement no estarem lamentant les vctimes mortals per estes riuades.
Al municipi de Benicssim vam tindre la fortuna de que les pluges que van caure no van ser tan virulentes i aix va fer que no tingurem problemes seriosos d'inundacions. Des de Comproms considerem que resulta ms important que mai el tindre els barrancs nets de malesa i brutcia precisament per evitar que es produsquen estes riuades. Benicssim s un municipi amb nombroses barrancs arreu de tot el terme i, per tant, cobra una vital importncia el seu adequat manteniment.
Malauradament, hem de dir que el manteniment i neteja d'estos barrancs a Benicssim brilla per la seua absncia, i aix fa que el municipi estiga exposat a les inclemncies del temps, tal i com han patit els habitants de les comarques centrals i del sud del Pas Valenci.
El manteniment i neteja dels barrancs s de competncia municipal en el tram urb, i de competncia de la Confederaci Hidrogrfica del Xquer en el trams que passen per terreny rstic.
Des de Comproms per Benicssim volem denunciar esta situaci d'abandonament dels barrancs que passen pel municipi, i instem tant a l'Ajuntament de Benicssim com a la CHX que efectuen el ms prompte possible les tasques de manteniment i neteja de les mateixes. Encara estem a temps d'haver de lamentar les conseqncies d'una riuada per no haver fet estes tasques de prevenci.

 
Amb la col.laboració de:
la conselleria d'educació, investgació, cultura i esport.
Generalitat Valenciana