Benicassim: Compromís per Benicàssim insta l’equip de govern municipal i la CHX a dur a terme les tasques de manteniment dels barrancs


 
La Plana al Dia | Benicassim | General | 20-09-2019
 


El portaveu del grup Compromís a l’Ajuntament de Benicàssim, Joan Bonet, ha manifestat la seua preocupació per l’estat dels barrancs del terme municipal i ha instat a l’equip de govern local i a la Confederació Hidrogràfica del Xúquer a «efectuar les tasques de manteniment i neteja tan prompte com siga possible». «Des de Compromís per Benicàssim volem denunciar aquesta situació d'abandonament dels barrancs que passen pel municipi. Encara som a temps d’actuar i no haver de lamentar les conseqüències d'una riuada per haver desatés les necessàries accions de prevenció», ha assenyalat el portaveu, qui també ha avisat de què «les previsions meteorològiques anuncien nous episodis de pluges a partir d’aquest cap de setmana i ens queda encara per davant tota la tardor».

El regidor de Compromís a la localitat ha recordat que «el manteniment i neteja dels barrancs és de competència municipal en el tram urbà i de competència de la CHX als trams que passen per terreny rústic». Això no obstant, «hem de dir que les tasques de prevenció a Benicàssim brillen per la seua absència i això fa que el municipi estiga exposat a les inclemències del temps, tal i com han patit els habitants de les comarques centrals i del Sud del País Valencià». «Per fortuna, al nostre municipi no vam haver de patir pluges excessivament virulentes ni problemes seriosos d’inundacions a causa de la DANA, però a Compromís considerem que resulta més important que mai el tindre els nombrosos barrancs del terme nets de malesa i brutícia precisament per evitar que es produïsquen riuades semblants», ha apuntat Bonet.

Segons el portaveu, «després de veure amb molta tristesa els efectes catastròfics del temporal, cal analitzar què ha passat i si es podria haver evitat bona part de les destrosses ocasionades per la gota freda. Si analitzem les imatges de les inundacions, comprovem que el corrent de les aigües arrossegaven tot tipus de brutícia, com a canyes i mala herba, que ha creat un efecte embut, facilitant que les aigües es desborden de les conques». Bonet considera que «si les administracions públiques hagueren fet els treballs preceptius de manteniment i neteja, les destrosses en municipis, cases, béns particulars i camps no hagueren sigut tals. I el que és el més important: molt probablement no estaríem lamentant víctimes mortals per aquestes riuades».

 
Amb la col.laboració de:
la conselleria d'educació, investgació, cultura i esport.
Generalitat Valenciana