Borriol: El Partit Popular de Borriol exigir a l'Ajuntament adherir-se al Pla Provincial de Tractament contra els mosquits


 

Galeria fotogràfica

Fotografia /Galeria/2019/4/183745_111194/1_M1.jpg
La Plana al Dia | Borriol | General | 02-04-2019
El Partit Popular de Borriol exigir a l'Ajuntament adherir-se al Pla Provincial de Tractament contra els mosquits

El Partit Popular exigir aquesta nit a l'Ajuntament de Borriol (Comproms-PSOE) que s'adherisca al Pla de Tractament contra els mosquits impulsat per la Diputaci de Castell. D'aquesta manera, el Grup Municipal Popular aprofitar la sessi plenria programada a partir de les 20:30 hores per a sollicitar a l'esquerra borriolense que ?se sumeix a un servei que s'ha demostrat efica en anys anteriors i que pot ajudar a palliar els efectes de possibles plagues en cedir competncies a la instituci provincial?.

La candidata del Partit Popular a l'alcaldia, Chelo Vilarrocha, ha volgut ressaltar la importncia d'un pla provincial que ?impulsa la Diputaci, governada pel PP, malgrat que no t competncia directa en la matria. El comproms del Govern Provincial amb el territori, els 135 pobles i els seus vens els porta a assumir una competncia que no li s prpia. nica i exclusivament per responsabilitat i per a ajudar-nos als pobles davant una problemtica real?.

s per a que Vilarrocha espera que l'esquerra borriolense, ?a ms de sumar al poble a un pla que ens ajudar a lluitar contra els mosquits, tinga la mateixa altura de mires i responsabilitat i exigisca a la Generalitat Valenciana, instituci que t la competncia en matria de salut pblica i plagues, que sumeix esforos al costat de la Diputaci per a prevenir la proliferaci de mosquits i els problemes que a comporta?.

Aix doncs, en la moci que el PP espera que validen tant Comproms com PSOE, el Grup Municipal Popular insta a l'ajuntament a demandar de forma immediata a la Generalitat Valenciana la collaboraci de la Consellera d'Agricultura, Medi ambient, Canvi Climtic i Desenvolupament Rural, per a la collaboraci, assessorament i ajuda, als municipis de la provncia de Castell, per a lluita contra els mosquit.

De la mateixa manera, i tal com ha explicat l'alcaldable popular, ?s imprescindible que la Generalitat active la collaboraci de l'Institut Valenci de Recerques Agrries (IVIA) i del Grup Tragsa de cara a aconseguir la inclusi de la provncia de Castell, en el projecte Regional Europeu per al control de mosquits invasors?. En la mateixa lnia, la moci popular exigir que s'activen les brigades de la Generalitat ,que es van prometre al final de l'any 2018 conjuntament amb Tragsa.

Tot a, ha volgut incidir Vilarrocha, ?amb l'objectiu clar que els vens de Borriol no patisquen una futura plaga de mosquits, en part, provocada per culpa d'una Generalitat Valenciana dirigida per PSOE i Comproms que porta anys mirant cap a un altre costat davant un problema de salut pblica i que tantes molsties genera als ciutadans?.
 
Amb la col.laboració de:
la conselleria d'educació, investgació, cultura i esport.
Generalitat Valenciana