Borriol: Visita a les obres del nou collector d'aiges residuals


 

Galeria fotogràfica

Fotografia /Galeria/2019/7/187383_114262/1_M1.jpg
La Plana al Dia | Borriol | General | 31-07-2019
Visita a les obres del nou collector d'aiges residuals

Avui dimecres lalcalde, Hctor Ramos, ha rebut al president de la Diputaci de Castell, Jos Mart, i al diputat provincial de Cicle Integral de lAigua, Transici Energtica i Residus, Ignasi Garcia, que han visitat este mat les obres del Collector dAiges Residuals junt amb la consellera dAgricultura, Desenvolupament Rural, Emergncia Climtica i Transici Ecolgica, Mireia Moll. L'acte tamb ha comptat amb la presncia del diputat provincial d'Acci contra el Despoblament i Desenvolupament Local, Santi Prez, i el diputat autonmic Silverio Tena.

La infraestructura, que ha comptat amb un pressupost de ms de 2,6 milions deuros, sha executat sota la direcci tcnica de lorganisme provincial, que ha redactat, adjudicat i executat el projecte, i podr posar-se en funcionament a partir doctubre. Dels 2,5 milions deuros, 1,4 s'han invertit en terme municipal de Borriol i 1,2 en el de Castell.

Lalcalde, Hctor Ramos, ha remarcat que es tracta dun triomf de tot el poble, que junt a representants com Silverio Tena, han vist com estes obres no avanaven i que finalment han vist la llum en un temps rcord grcies a la collaboraci i coordinaci entre la Conselleria, la Diputaci i els ajuntaments de Borriol i Castell.

La canalitzaci de les aiges des de Borriol fins a la depuradora de Castell ha comptat amb un pressupost de 2,6 milions deuros. La Conselleria aporta el 90 % del pressupost, assumint la Diputaci el 10 % restant. Una vegada l'obra entre en funcionament, la instituci provincial sencarregar de la gesti de les dues estacions de bombament de Borriol, i quedar desprs en mans de l'Ajuntament de Castell el control de les estacions del seu terme municipal.

El collector d'aiges residuals s una canalitzaci de ms d11 quilmetres de longitud i aprofita l'orografia de la zona per derivar els abocaments del municipi de Borriol a la depuradora de la ciutat de Castell desprs de recollir tamb les aiges de part dambds termes municipals. Les canalitzacions actuals de la depuradora de Castell, que est dotada amb prou capacitat per a acollir la totalitat del cabal daiges residuals, tamb gaudir de millores en el seu sistema de recollida i bombeig en una segona fase del projecte que es preveu concloure a finals dany. 
Amb la col.laboració de:
la conselleria d'educació, investgació, cultura i esport.
Generalitat Valenciana