Borriol: Compromís per Borriol lamenta la greu irresponsabilitat de l’oposició


 
La Plana al Dia | Borriol | General | 20-10-2019
 El grup municipal de Compromís posa de manifest la ineficàcia de l’oposició per a plantejar mesures de redreçamenteconòmic, ja que no elsinteressa el futur de Borriol.

Des de Compromís per Borriol lamentem la poca responsabilitat que mostra l’oposició arran de la situació caòtica arrastrada per dos préstecs que es van sol•licitar lligats a dos plans econòmics financers i que no es van complir a més de la falta d'adopció de mesures correctores dirigides a equilibrar els ingressos i els gastos pressupostaris. Durant la legislatura passada hem pagat més de 2.000.000 € per culpa de la seua irresponsabilitat perquè la forma que tenien d’arreglar les coses era endeutant al poble. Què haguérem pogut fer amb eixos diners...????
A dia d’avui encara no han mostrat cap alternativa sent conscients que el problema, més que en la reducció de gastos, està en la incapacitat de generar ingressos i per tant d’equilibrar un pressupost. I si s’ha convocat la reunió perquè estem esperant quines són les mesures correctores que proposen i que hauran de portar el vistiplau dels serveis tècnics.
A mesura que passen els dies s’agreuja la situació i ja des d’intervenció se’ns advertix que s’han de prendre mesures en la major brevetat possible perquè s’estan perjudicant els interessos municipals.
El Pla de Sanejament que proposem a 3 anys pareix que no se l’hagen llegit ja que porta unes mesures de contenció del gasto com són les següents:
- La contractació d’un tresorer, que a més de ser un imperatiu legal, suposaria l’existència d’un funcionari dedicat amb caràcter permanent a l’estudi i millora de la tresoreria d’este Ajuntament
- Un pla de licitació de contractes menors que a més de proporcionar un major grau de compliment de la normativa aplicable suposaria un estalvi en serveis i compres ja que es fomentaria la concurrència i les baixes en els preus que oferten els licitadors.
- Un estudi dels serveis municipals sobre el seu rendiment per vore quins són deficitaris i així adoptar les mesures oportunes.
- La contenció del gasto en aquelles partides que es puga reduir i també eliminar per no considerar-se bàsiques tant per al funcionament de l’Ajuntament com per al ciutadà.
Tot i això el gran problema amb el que ens trobem és la incapacitat que tenim amb els ingressos actuals efectivament recaptats per a finançar els gastos estructurals anuals, que per naturalesa, presenten sempre una tendència a l'alça (pujada salaris mínims; increment de retribucions dels funcionaris; aplicació IPC a contractes vigents; inflació etc.).

 
Amb la col.laboració de:
la conselleria d'educació, investgació, cultura i esport.
Generalitat Valenciana