Borriol: Beatriz Gascó (PP): 'El Consell atorga a l'IES de Borriol entitat pròpia que el Botànic li va negar'


 

Galeria fotogràfica

Fotografia /Galeria/2024/1/221543_139991/1_M1.jpg
La Plana al Dia | Borriol | General | 24-01-2024
Beatriz Gascó (PP): 'El Consell atorga a l'IES de Borriol entitat pròpia que el Botànic li va negar'

L'institut de Borriol serà un centre educatiu amb autoritat pròpia després que el Consell de Carlos Mazón haja autoritzat les dotze unitats educatives que li atorguen direcció i equip docent autònoms. La mesura suposa acabar amb la restricció imposada per Compromís i PSPV, que des del Govern del Botànic van imposar a aquesta localitat una secció i no un institut.

'Reparem el mal fet a aquesta localitat que ara sí comptarà amb l'institut propi que per justícia mereix i que Compromís i PSPV els van negar. I treballarem perquè els vuit anys que han perdut es recuperen. Ja ho hem demostrat amb el compromís ferm de Carlos Mazón, el President de la Generalitat Valenciana, que en sis mesos ha fet més que el Botànic en vuit anys. Anem a seguir treballant per això, per dotar a Borriol de l'institut que es mereixen', ha assenyalat la diputada autonòmica i portaveu de la comissió d'Educació, Beatriz Gascó.

La diputada autonòmica del PPCV i portaveu en la comissió d'Educació en Les Corts ha fet aquestes declaracions amb 'la il·lusió i el desig de ressarcir a un poble castigat per Compromís'. 'Vuit anys porten esperant els veïns a que s'avanse en aquesta matèria i el major exemple d'abandonament és el que transmet el seu alcalde, que ni tan sols ha sigut capaç d'adquirir els terrenys en els seus vuit anys de govern al capdavant de l'alcaldia. Allò poc que devia fer i encara no ho ha fet.

'El Govern de Carlos Mazón està decidit a avançar en aquest projecte, amb responsabilitat i rigor, com fa el nostre portaveu a Borriol, Enrique Esteve, que treballa pel seu poble sense alarmismes ni soroll, amb responsabilitat i prudència'. 'I per això no solament s'ha dotat d'entitat pròpia a l'institut que el Botànic va reduir a una secció, també treballem en la regularització dels embolics que Compromís va deixar al capdavant de la Conselleria d'Educació. Hem vingut amb la voluntat d'ajudar i avançar, i en això estem empescats mentre altres es dediquen a generar alarma i polèmica. Allà ells, perquè els fets parlen per si sols'.

Gascó ha recordat que la consellera de Compromís sortint, Raquel Tamarit, va decidir incorporar al programa Edificant -estant ja en funcions i després que el PPCV guanyara les eleccions-, les obres de l'institut de Borriol saltant-se els procediments legals que exigeixen una consignació pressupostària per incorporar el projecte al programa. 'El Consell de Carlos Mazón s'emplea en resoldre aquest tràmit il·legal que Compromís va decidir amb un objectiu clar: justificar la seua inacció política, encara que per això es saltara el procediment', ha manifestat.

'El Consell ha ampliat l'institut de Borriol de les 11 unitats que va deixar el Botànic a les 12 que li garanteixen una entitat pròpia i no una dependència en qualitat de secció. Estem treballant en reparar els embolics de qui van governar la Generalitat Valenciana durant els últims vuit anys i decidits a donar-li a Borriol el que Compromís i PSPV els van negar. Així ens trobaran, amb la mà tendida per treballar per aquest poble que està cansat de promeses. Amb el PP ha arribat el moment dels fets', ha conclòs.


 
Amb la col.laboració de:
la conselleria d'educació, investgació, cultura i esport.
Generalitat Valenciana