Burriana: Borriana viu el dia gran del patró

Burriana | General | 04-02-2019
Borriana viu el dia gran del patró

El vent va molestar, però no va impedir la multitudinària celebració del dia del patró de Borriana, *Sant Blai. Malgrat el fred, a les huit del matí ja hi havia veïns esperant que començara a brollar el vi de la popular '*font del vaig veure'. És un dels actes més coneguts de les celebracions de cada 3 de febrer en la localitat i el fet que en aquesta ocasió caiguera en diumenge va propiciar no solament que els *burrianenses isqueren al carrer, sinó que se sumaren veïns d'altres localitats.

Burriana: Les falles mostren la devoció per Sant Blai

Burriana | Fiestas | 04-02-2019
Les falles mostren la devoció per Sant Blai

Les comissions falleres de Borriana van cumplir un any més i van participar en la processó al patró de la ciutat, Sant Blai. Va tindre lloc a les set de la vesprada i va partir des de la Basílica de El Salvador.

Burriana: Burriana reúne a 886 bolilleras

Burriana | General | 05-02-2018
Burriana reúne a 886 bolilleras

La Llar Fallera de Burriana reunió ayer a un total de 886 bolilleras en la 21ª concentración organizada por la Asociación de Bolilleras Medio Punto, de Burriana. Llegaron provenientes de 62 localidades, principalmente de la provincia de Castellón, pero también hubo representantes de Tarragona y Valencia, al tiempo que las inclemencias meteorológicas desaconsejaron el viaje de bolilleras de otros puntos del territorio español como Navarra, que sí habían estado en ediciones precedentes.

Burriana: Prop de 1.200 persones participaran en la Festa dels Paelles que obri el cap de setmana gran de Sant Blai

Burriana | General | 02-02-2019
Prop de 1.200 persones participaran en la Festa dels Paelles que obri el cap de setmana gran de Sant Blai

Les celebracions patronals en honor a Sant Blai de Borriana, arriben aquest cap de setmana a un dels seus moments més àlgids amb el dia del Patró, el diumenge 3 de febrer, i tota la sèrie d'actes que tindran lloc a la ciutat durant el cap de setmana. Ja durant la jornada del dissabte apareixen dues cites pràcticament ineludibles per als veïns i veïnes de Borriana i que ja s'han convertit en una tradició dins dels festejos populars. Així, la huitena edició de la Festa de les Paelles que té lloc en la coneguda com Terrassa Payà, congregarà a prop de 1.200 persones, que durant les últimes setmanes s'han inscrit per a realitzar la reserva d'espai i mobiliari necessària, a través de l'organització que un any més ha sigut a càrrec de la Cerveseria Baviera i amb el patrocini i col?laboració de la Regidoria de Festes. Tal com explicava la pròpia regidora de l'àrea, Lluïsa Monferrer, «un any més, i ja van huit edicions, la Festa de les Paelles de Sant Blai reunirà a centenars i centenars de veïns de Borriana en la vespra del dia gran de Sant Blai, en un cap de setmana en el qual estem convençuts que el bon ambient als carrers i la tradició es donaran la mà per a gaudir d'aquesta finalitat de setmana gran dins de la programació especial de Sant Blai». Després de la degustació de les paelles, serà la Fiesta Orquestra qui amenitze la vesprada, a qui seguiran diversos dj's perquè la festa no acabe fins a ben entrada la nit.

Burriana: Burriana reparte 3.000 bocadillos en la popular Font del Vi

Burriana | General | 04-02-2018
Burriana reparte 3.000 bocadillos en la popular Font del Vi

Burriana vivió ayer sábado el día grande de las celebraciones en honor a Sant Blai. Un día completo dedicado al patrón que arrancó con la misma de 9:00 en la ermita y a la que prosiguió la popular 'Font del Vi'. A cada persona que se acercó a participar de esta tradición se le entregó un vaso para rellernarlo de vino o zumo de naranja, un bocadillo de longaniza y morcilla y, novedad de este año, un glaseado de naranja elaborado 'in situ' por los integrantes de la asociación de hostelería de Burriana. En total se sirvieron 3.000 raciones en una mañana con una temperatura bastante agradable para lo habitual por Sant Blai.