Burriana: Borriana recupera enguany tres categories per a les falles grans i infantils


 

Galeria fotogràfica

Fotografia /Galeria/2018/10/178156_106429/1_M1.jpg
La Plana al Dia | Burriana | General | 24-10-2018
Borriana recupera enguany tres categories per a les falles grans i infantils

Les falles de Borriana es repartiran aquest prxim exercici en tres categories majors i tres infantils. D'aquesta manera, es recuperen les sis categories desprs de diversos exercicis consecutius en els quals en l'apartat infantil noms havien dues categories. El motiu, que es quedava la categoria intermdia amb noms dos monuments i, en aqueix cas assenyala el reglament festiu que s'absorbeix la categoria inferior.
El ball de monuments s mnim en les majors. Categoria Especial perd una falla i la gana la Primera Categoria, mentre que Segona es queda amb el mateix nombre d'aspirants a guard.
L'Assemblea General de la *Federaci dels Falles de Borriana va acordar aquest dilluns a la nit que per a Categoria Especial participaran els monuments del Club 53 (vencedora de l'exercici passat), Plaza *Chicharro i Don Bosco i entre ells es disputaran les tres banderoles (totes tenen guard).
En Categoria Primera, per part seua, s'entregaran tres banderoles entre els cinc monuments que competiran (La Vila, La Merc, Club Ortega, *Barri Valncia i Centre *Espanya), mentre que Segona Categoria continua sent la ms nombrosa amb un total d'onze falles que es repartiran 5 premis. Els aspirants seran els monuments de Cardenal *Tarancn, *Quarts de *Calatrava, Sant Josep, L'*Escorredor, *Sant Blai, *Caadors, La Mota, *Barri d'Onda, *Ravalera, Jaume I i La *Bosca.
I bastant semblant s el repartiment de les falles infantils. En *Categoria Especial competiran, a ms de la vencedora del passat exercici, el Club 53, les falles de Plaza *Chicharro i Don Bosco. En Primera Categoria es repartiran dos premis i les aspirants seran les falles de la Merc, *Barri Valncia i Centre *Espanya. I, finalment, en Segona Categoria s'entregaran 6 premis entre les tretze falles aspirants: Cardenal *Tarancn, *Quarts de *Calatrava, Sant Josep, L'*Escorredor, *Sant Blai, *Caadors, La Mota, *Barri d'Onda, *Ravalera, Jaume I, La *Bosca, La Vila i Club Ortega.

El calendari faller segueix una setmana ms amb actes privats de les falles de comiat i proclamaci de les seues noves falleres. No ser fins al 3 de novembre quan arranquen els actes oficials. Seran amb el ball de comiat a les Reines Falleres de 2018 i, l'endem, el 4 de novembre, la Proclamaci de les noves Reines Falleres i Falleres Majors en el Centre Municipal de Cultura La Merc.

El cap de setmana del 10 i 11 de novembre ser el *Teatre Pay el que es vestir de gala per a acollir les Exaltacions Falleres i el mateix escenari acollir el segent cap de setmana (17 de novembre) el 50 aniversari de la comissi de la Plaa *Chicharro. Aquest acte desplaar al dissabte 24 el Ball en honor de les noves Reines Falleres.

Aix, el cicle d'exaltacions falleres de les diferents comissions fallera de Borriana no comenaran enguany fins al primer dissabte del mes de desembre, el dia 1 i fins a les festes nadalenques, moment en el qual es prendran un descans fins a l'arribada del nou any.

 
Amb la col.laboració de:
la conselleria d'educació, investgació, cultura i esport.
Generalitat Valenciana