Burriana: L'exposici de Falles es convertir en Museu amb l'ajuda de l'arqueologia


 

Galeria fotogràfica

Fotografia /Galeria/2018/12/179986_107931/1_M1.jpg
Fotografia /Galeria/2018/12/179986_107931/2_M1.jpg
Fotografia /Galeria/2018/12/179986_107931/3_M1.jpg
La Plana al Dia | Burriana | General | 12-12-2018
L'exposici de Falles es convertir en Museu amb l'ajuda de l'arqueologia

L'actual exposici de falles que es troba en la planta alta del Centre Municipal de Cultura 'La Merc', es convertir en Museu Faller. El regidoria de cultura del consistori *burrianense treballa i ja ha mantingut reunions sobre aquest tema, per a complir les exigncies requerides amb la finalitat d'aconseguir la catalogaci de museu. Aix significar que la installaci haur de complir uns requisits mnims, per per contra estar en condicions de rebre subvencions pbliques.
De fet, va explicar l'edil de cultura, Vicent Granel, "probablement la setmana vinent vindr gent de la Conselleria per a visitar les installacions i, d'aquesta manera, agilitar la tramitaci per a aconseguir que siga Museu". De manera parallela a aquesta visita, ja va haver-hi una reuni prvia i el consistori borrianenc est preparant la documentaci requerida perqu tamb es poguera revisar de manera que quan es presente, ja siga segur que rebr el vistiplau.
Per per a aconseguir aquesta catalogaci, el futur *Museu *Faller ha de compartir dependncies i fins i tot personal funcionari amb altres departaments municipals. Aix, compartir amb el Museu Arqueolgic les dependncies de magatzem i la sala de restauraci, i tamb compartir dependncies amb la biblioteca. D'altra banda, el futur museu ha de comptar amb director i auxiliar administratiu, dos llocs que ostentaran les mateixes persones que ja estan al capdavant del Museu Arqueolgic.
D'altra banda, el pressupost municipal de 2019 que previsiblement s'aprovar aquest prxim dijous, contempla una partida per al Museu Faller i, aix, complir una altra de les exigncies requerides.
Altres qestions que tamb ha de complir i que sn assequibles sn les que es produsca una renovaci de peces -cada any s'ingressaran, com menys els 'ninots indultats'- i tamb est prevista una renovaci de la documentaci exposada, alguna cosa al que ja es van comprometre en el seu dies les entitats falleres promotores d'aquesta iniciativa i de fet, existeix una gran quantitat de fons que no estan exposats per falta d'espai, per que es troben perfectament documentats.
D'altra banda, aprofitant que en l'actualitat la sala no s ms que una exposici, el consistori ha sollicitat una subvenci de 5.000 euros que va destinada a promoure mostres que t a veure amb la Unesco i que t cabuda per la declaraci de les falles l'any passat com a Patrimoni Immaterial. Per en el futur, va explicar *Granel, la qual cosa es vol s que es reben ajudes regulars i d'ac l'inters per complir els requisits per a convertir-se en un Museu Faller.
La sala expositiva, que s'ha dut a terme desprs de la mobilitzaci de la Federaci de Falles i el Grup d'*Estudis *Histrics en els pressupostos participatius de 2017, es va inaugurar el passat 8 de setembre, dins de les festes patronals en honor a la Mare de Du de la *Misericrdia.
 
Amb la col.laboració de:
la conselleria d'educació, investgació, cultura i esport.
Generalitat Valenciana