Burriana: Borriana incrementa la subvenci a les falles fins als 6.000? per a cada comissi


 

Galeria fotogràfica

Fotografia /Galeria/2018/12/180119_108039/1_M1.jpg
La Plana al Dia | Burriana | General | 15-12-2018
Borriana incrementa la subvenci a les falles fins als 6.000? per a cada comissi

Les comissions falleres de Borriana veuran incrementada la subvenci anual que reben de l'Ajuntament de Borriana en 2019. Ser en la mateixa quantitat que van deixar de percebre quan va aparixer l'ltima comissi fallera i es va prorratejar l'ajuda municipal entre totes comissions.
Aix, l'any vinent cada falla percebr 6.000 euros de les arques municipals, la qual cosa suposar un increment de l'aportaci de l'Ajuntament de 11.000?.
La *Federaci de Falles, en una reuni amb l'edil de festes, Llusa Monferrer, havia realitzat una petici expressa per a recuperar la senda dels 6.000 euros per falla que s'havia perdut amb el naixement de l'ltima comissi, per tamb van sollicitar de la regidoria de festes que costejara les bandes que porten les falleres i tamb recuperar el pagament de les places de les falleres per al sopar de gala. Per aquestes dues peticions "ens van dir que eren impossibles d'aconseguir", va explicar el president de l'entitat, Salvador Domnech. Per aquest motiu li van realitzar una contraproposta a la *presideneta de *JLF, que comptara a la Federaci de Falles com una comissi ms a l'hora de fer efectiva la subvenci per al mn faller.
Per aquesta segona proposada tampoc va ser acceptada. Monferrer va explicar, sobre aquest tema, que "tornar a rebre 6.000 ? per comissi s un primer pas perqu perceben una quantitat d'abans del perode de crisi econmica". La presidenta de JLF va afegir que "en el seu moment va haver-hi una retallada per la situaci econmica i ara hem considerat que s que es podia acceptar aqueixa petici. s un primer pas i considerem que del que se'ns demanava, era preferible acceptar la de l'ajuda directa a les falles".
La regidoria de festes s que t un increment en els pressupostos municipals aprovats aquest dijous a la nit. *Concrtamente, la partida destinada a Falles per a l'any vinent 2019 creix en uns 19.000 euros. D'aquest muntant, al voltant de dues terceres parts van destinats a incrementar l'ajuda a les falles, mentre que la resta s per a "ajustar altres partides a la despesa real", va apuntar Monferrer.
 
Amb la col.laboració de:
la conselleria d'educació, investgació, cultura i esport.
Generalitat Valenciana