Burriana: Borriana comptar amb un Centre d'Atenci Primerenca comarcal


 

Galeria fotogràfica

Fotografia /Galeria/2019/1/180747_108579/1_M1.jpg
La Plana al Dia | Burriana | Servicios Sociales | 09-01-2019
Borriana comptar amb un Centre d'Atenci Primerenca comarcal

Borriana destinar 150.000 euros per a l'adequaci d'un immoble de titularitat municipal per a acollir un Centre d'Atenci Primerenca (CAT) comarcal. En concret, aquesta installaci se situar en una part de la nau que en el seu moment es va expropiar en la Avinguda Corts Valencianes.
Es tracta d'un immoble que es va haver d'expropiar com a conseqncia d'una sentncia judicial, per que fins hui es troba noms parcialment utilitzat com a depsit municipal de cotxes. L'altra meitat de la nau estava en dess des del moment de la seua adquisici i ara es preveu donar-li s a una part d'aquesta restant installaci a travs de la installaci all d'un Cat. Per lloc que encara restaria una part de l'immoble sense cap s, des del consistori tamb pensa situar all una aula de formaci per a la policia local.
L'edil d'educaci i alcaldessa de Borriana, Maria Josep Safont, va explicar que "des de la Conselleria de Benestar Social ja van vindre a veure el local, enviem una memria i ara ens han demanat un projecte que s en el que s'est treballant per a licitar l'adequaci de les installacions d'acord a les necessitats dels usos que li donarem". Es tractar, va explicar Safont, d'un CAT Comarcal, "un Centre d'Atenci Primerenca per a xiquets de 0 a 6 anys" i s'unir als tamb sollicitats per als municipis de La Vall d'Uix i Vila-real.
En el seu moment, va explicar Safont, "les tcniques del *ADI (Servei d'Atenci al Desenvolupament Infantil), de 0 a 3 anys, ja van redactar el projecte" que es va presentar a la Conselleria i que va obtindre el vistiplau d'aquest ens. L'edil va afegir que "el *ADI s un centre de detecci i actuaci sobre xiquets d'exclusivament de Borriana, mentre que en el *CAT ja es duen a terme tractaments ms especialitzats, com poden ser els d'audici, llenguatge... i ser un centre comarcal".
L'Ajuntament ha de posar un local a la disposici de Conselleria i desprs ja la instituci autonmica ser qui es far crrec del personal necessari.
 
Amb la col.laboració de:
la conselleria d'educació, investgació, cultura i esport.
Generalitat Valenciana