Burriana: El Barri Valncia en cam de recuperar l'activitat per al seu casal


 

Galeria fotogràfica

Fotografia /Galeria/2019/2/182012_109698/1_M1.jpg
La Plana al Dia | Burriana | General | 12-02-2019
El Barri Valncia en cam de recuperar l'activitat per al seu casal

La comissi del Barri Valncia ja comena a veure la data de recuperar el seu casal desprs de quasi un any d'inactivitat per les queixes per soroll d'un ve de la planta superior. A pesar que l's festiu d'aquesta installaci s temporal i limitat als moments en els quals els actes fallers estan al carrer, les reiterades denncia van desembocar en la clausura del local i el posterior pelegrinatge de la comissi per a celebrar actes com la proclamaci de les seues falleres en locals llogats ja siga en el nucli urb o en un dels polgons industrials.
Les dues ltimes celebracions, com el sopar de la nit de la seua exaltaci o la celebraci de la Nit de cap d'any, van tindre lloc en la *Llar Fallera.
Per tot aix ja quasi s passat. El casal ja est en obres per a aconseguir l'allament acstic adequat per a insonoritzar-lo i evitar la ms mnima molstia als vens. La primera fase d'aquests treballs ja resulta evident a la vista, encara que encara resten diversos dies de treball per davant abans d'aconseguir un local perfectament insonoritzat.
Tamb arrere queden els problemes per a aconseguir els diners suficients per a escometre aquesta actuaci.
La catalogaci del casal com a 'seu festera tradicional "tipus B" ' no va impedir la clausura del local d'una de les comissions falleres de la localitat amb major activitat fallera. Per precisament aix s el que els ha portat a aconseguir els diners per a escometre la insonoritzaci i, d'aquesta manera, mantindre la vida de comissi fallera en la seua seu, enfront de l'emplaament en qu s'alcen els seus monuments infantils. I tot aix s'ha fet, a ms, sense perdre l'activitat fallera que queda confirmada, entre altres aspectes, amb les majestuoses carrosses de papers de seu amb la qual no solament van participar en la Batalla de Flors de setembre o amb les quals ho faran en les prximes *Cavalcades del Ninot de principis d'aquest mes de mar.
A diferncia d'altres casals, el del *Barri Valncia precisava d'una insonoritzaci important i aix implica un desemborsament econmic parell atur ara ja est tot encarrilat i prompte esperen alar la comunicaci municipal de "suspendre el funcionament" de la seu festera fins que foren corregides les deficincies existents.
Aquesta comissi ja quasi ha solucionat el problema, per hi ha unes altres que estudien com afrontar situacions semblants. D'antuvi hi ha qui no s'atreveix ni a tirar una traca al migdia i uns altres que han de tancar a la mitjanit.
 
Amb la col.laboració de:
la conselleria d'educació, investgació, cultura i esport.
Generalitat Valenciana