Burriana: Sis de cada deu persones trauen residus voluminosos al carrer sense avs previ a Borriana


 

Galeria fotogràfica

Fotografia /Galeria/2019/8/187720_114531/1_M1.jpg
Fotografia /Galeria/2019/8/187720_114531/2_M1.jpg
Fotografia /Galeria/2019/8/187720_114531/3_M1.jpg
Fotografia /Galeria/2019/8/187720_114531/4_M1.jpg
La Plana al Dia | Burriana | General | 12-08-2019
Sis de cada deu persones trauen residus voluminosos al carrer sense avs previ a Borriana

Sis de cada deu persones trauen residus voluminosos al carrer al costat de contenidors sense avs previ a Borriana, segons es desprn de l'informe municipal de 2018 del servei de recollida d'objectes voluminosos que realitza FOBESA , i que va arreplegar l'any passat al voltant de 380.000 quilograms de residus voluminosos.
Aquest servei va realitzar 3.509 retirades, de les quals 2.161 van ser residus deixats a la via pblica sense avs previ i normalment al costat dels contenidors, i noms 1.348 van ser desprs de rebre un avs per part dels vens i venes. Aquestes dades evidencien que noms avisa el 38 per cent de persones sobre la retirada d'aquest tipus de residus, per contra, el 62% els trauen al carrer sense avs previ.
Sobre aquest tema, el regidor de Via Pblica, Vicente Aparisi, ha alertat que l'augment de deixalles voluminoses abandonades al carrer s preocupant i ha incidit en la importncia que la ciutadania es consciencie de la transcendncia del reciclatge en tots els seus vessants.
La prctica d'abandonar mobles, matalassos, restes d'obra i altres materials, s una prctica que est creixent i arriba a ser alarmant, ha precisat el regidor de Via Pblica, i l'ha considerat com un problema seris, perqu retirar aquests objectes grans en dess encareix el sistema de recollida municipal i el complica.
Concretament, el cost per a les arques municipals de la recollida dels voluminosos sense avisar de lany passat s'eleva a 105.400 euros dels 170.000 euros del cost global, una despesa elevada que deixa de destinar-se a uns altres treballs de via pblica, ha lamentat.
Per a Aparisi, la causa d'aquest augment pot ser la deixadesa o la comoditat. l'Ajuntament facilita els mitjans amb la recollida gratuta cada dimarts i dijous avisant prviament per telfon, i ha apellat a la responsabilitat i respecte de la ciutadania per a actuar en conseqncia.
El responsable de Via Pblica ha posat l'accent en el fet que els mobles, electrodomstics i estris que sobren en una casa tamb sobren al carrer i ha indicat que s'han de portar a l'Ecoparc municipal, o respectar els dies i horaris marcats per a depositar aqueixos objectes.
Aix, ha recordat que el servei gratut de recollida de voluminosos es presta cada dimarts i dijous, en horari de 19h a 04h, aproximadament, sempre davant de les seues faanes i sempre amb avs previ als telfons 964518712 de Via Pblica o al 964536761 de FOBESA , i ha advertit que en cap cas han de depositar-se dins o al costat dels contenidors.
Aix precisament, ha remarcat Aparisi, s el que volem evitar i ha fet una crida a la ciutadania perqu utilitze aquest servei per a evitar la proliferaci de residus abandonats en la via pblica, que perjudiquen el conjunt de la ciutadania i donen una imatge de Borriana que no es mereix el conjunt de la poblaci.
Segons ha manifestat el regidor, abandonar, tirar o depositar estris i mobles al carrer, s una conducta incvica i est considerada per les ordenances municipals com una una falta greu i ha advertit que comporta una multa de 600 a 30.000 euros.
A ms, l'equip de govern ha donat ordre a la Policia Local que es realitzen indagacions quan es troben voluminosos en la via pblica i en els contenidors. Amb aix espera que aquesta mesura servisca com a element dissuasori de l'incompliment de l'ordenana de convivncia ciutadana, que penalitza als infractors amb sancions econmiques.
El procs s fcil, rpid, respectus amb el medi ambient i legal, ha reiterat Aparisi i ha afegit que es tracta d'un servei gratut per al ciutad a una telefonada de distncia, ja que s una recollida concertada per telfon.
Les persones interessades a desfer-se de voluminosos han d'avisar als telfons 964518712 de via publica o al 964536761 de FOBESA per a indicar l'adrea i el nombre d'aparells, mobiliari o estris a retirar, que hauran de depositar a la seua porta en l'horari acordat del dimarts o dijous, avisant prviament per telfon.

 
Amb la col.laboració de:
la conselleria d'educació, investgació, cultura i esport.
Generalitat Valenciana