Burriana: L'Ajuntament sollicita la collaboraci ciutadana per a realitzar l'estudi de mobilitat urbana


 

Galeria fotogràfica

Fotografia /Galeria/2019/8/187749_114557/1_M1.jpg
La Plana al Dia | Burriana | General | 13-08-2019
L'Ajuntament sollicita la collaboraci ciutadana per a realitzar l'estudi de mobilitat urbana

La regidora de Transparncia de Borriana, Maria Romero, demana la collaboraci de la ciutadania per a la realitzaci del diagnstic de l'estudi de mobilitat urbana de la ciutat amb el propsit que siga el ms precs possible i puga respondre a les vertaderes necessitats dels vens i les venes, aix com els seus punts forts i les seues mancances.
Aix, des de les regidories de Transparncia i d'Urbanisme estan impulsant una enquesta ciutadana que estar activa fins al 15 de setembre, i els resultats del qual serviran per a la redacci del Pla de Mobilitat Urbana Sostenible (PMUS), una iniciativa emmarcada en la primera fase del PMUS i que forma part de l'objectiu estratgic 45.1 de l'Estratgia Edusi del fons europeu.
Aquesta iniciativa respon a un dels punts programtics del 'Govern per Borriana' signat pels dos grups poltics del govern municipal.
L'objectiu, ha assegurat Maria Romero s obtenir una anlisi de la mobilitat actual en el municipi per a desprs tenir un diagnstic precs i per a aix es realitzen unes enquestes amb la finalitat de conixer els principals hbits de desplaament quotidians en el municipi de Borriana.
Les enquestes es troben disponibles fins al prxim 15 de setembre, en la pgina web de l'Ajuntament de Borriana, en el Facebook, l'app BurrianaConecta i, en paper, en les dependncies municipals. A ms, amb l'objectiu de facilitar l'accs a l'administraci, la Regidoria de Transparncia, facilitar tamb enquestes a les diferents associacions del municipi com a canal de contacte directe amb la ciutadania.
Maria Romero ha indicat que l'enquesta s totalment annima i s'ha calculat un temps aproximat de 5 minuts per a la realitzaci d'aquesta, intentant que siga el ms completa i senzilla possible i que no resulte pesada.
Per a respondre l'enquesta la ciutadania pot accedir a l'enlla que apareix en la mateixa web municipal, burriana.es, en un bner en la part esquerra (ENQUESTA SOBRE MOBILITAT), o b fer-ho a travs de l'aplicaci mbil borrianaconnecta, dins de l'apartat @governe obert que pot descarregar-se de forma gratuta en el Playstore.
Cal recordar que el mes de maig passat es va adjudicar el contracte de redacci del Pla de Mobilitat Urbana Sostenible de Borriana cofinanat pel fons europeu de desenvolupament regional en el marc del programa operatiu de creixement sostenible 2014-2020, a l'empresa ENGITEC PROJECTES DENGINYERIA S.L., per un import de 34.935,61 euros.
Sobre aquest tema el regidor d'Urbanisme, Bruno Arnandis ha manifestat que el Pla de Mobilitat Urbana Sostenible s un conjunt d'actuacions que tenen com a objectiu millorar l'accessibilitat de les zones urbanes i oferir una mobilitat i un transport sostenible i d'alta qualitat.
Amb aix, ha assegurat Arnandis, pretenem millorar la qualitat de vida de les persones, recuperant els espais pblics per als vianants, millorar la seguretat viria i combatre la sinistralitat.
Tamb es pretn segons ha explicat el responsable d'Urbanisme, adequar l'accessibilitat a serveis, usos urbans i equipaments per a tots els collectius.
Al mateix temps amb el Pla es vol impulsar i incentivar els vehicles menys contaminants i fomentar l's d'energies netes i renovables, i aplicar les Noves Tecnologies en la gesti de la mobilitat, reduint les emissions de gasos contaminants, el nivell de soroll i el consum energtic basat en combustibles fssils, ha precisat.

 
Amb la col.laboració de:
la conselleria d'educació, investgació, cultura i esport.
Generalitat Valenciana