Burriana: L'Ajuntament i el Templat s'illuminaran amb llum violeta contra la violncia masclista


 

Galeria fotogràfica

Fotografia /Galeria/2019/9/188758_115403/1_M1.jpg
La Plana al Dia | Burriana | General | 19-09-2019
L'Ajuntament i el Templat s'illuminaran amb llum violeta contra la violncia masclista

La faana de l'Ajuntament de Borriana i el campanar, El Templat, s'illuminaran de color violeta la nit de dem divendres 20S contra la violncia masclista, i se sumar aix a la iniciativa de les plataformes feministes de tot el pas, segons ha confirmat la regidora d'Igualtat, Maria Romero.

La nit ser violeta en el municipi i s'illuminar amb la collaboraci de Ferrovial, empresa que no ha volgut deixar d'aportar el seu granet d'arena en aquesta convocatria que sorgeix com a resposta a l'estiu tan sagnant que hem tingut i que encara contnua, com aix ho proven les 4 dones assassinades aquesta mateixa setmana, ha lamentat .

Amb aquest acte simblic, ha aclarit, el municipi s'adhereix a l'emergncia feminista per a sensibilitzar la societat, demanar justcia i denunciar que quant a la violncia de gnere, no estem davant duna alerta sin davant duna emergncia, un problema de tal magnitud que requereix una soluci urgent.

La majoria dels partits poltics amb representaci en el consistori, PSPV-PSOE, PP, Comproms i Ciutadans, tots excepte VOX, han recolzat aquesta acci reivindicativa de la llum violeta, tot un smbol de la lluita contra el masclisme, contra la por, una lluita de sororitat dels feminismes, ha assenyalat la regidora.

En aquesta lnia, Maria Romero ha fet una crida als vens i venes per tal que se sumen a la concentraci que tindr lloc dem 20 de setembre a les 20h a la plaa Major de Castell, i ha animat les persones participants a acudir amb llums violetes en memria de les vctimes de la violncia masclista i per a mostrar la nostra repulsa i el nostre rebuig ms ferm.

Aix, el 20S la nit ser violeta, amb una concentraci nocturna que ser secundada per nombrosos collectius socials i en la qual s'espera una gran participaci de la ciutadania.

Cal recordar que en el que va dany 42 dones han sigut assassinades a mans de les seues parelles o exparelles, 1.017 si ens remuntem a 2003, i 32 menors han perdut la seua mare. A ms, tres menors d'edat han sigut assassinats en 2019, vctimes de la violncia de gnere exercida contra les seues mares, segons l'ltim balan del Ministeri de la Presidncia, Relacions amb les Corts i Igualtat.

 
Amb la col.laboració de:
la conselleria d'educació, investgació, cultura i esport.
Generalitat Valenciana