Burriana: L'alumnat de Borriana preparat per a participar en la setena setmana de l'esport per a escolars


 

Galería fotográfica

Fotografia /Galeria/2019/9/188816_115454/1_M1.jpg
La Plana al Dia | Burriana | General | 21-09-2019
L'alumnat de Borriana preparat per a participar en la setena setmana de l'esport per a escolars

• Del dilluns 23 al divendres 27, dirigida a escolars que cursen quart, cinquè i sisè de Primària i també per a escolars de primer i segon de l'ESO
• Realitzaran activitats, com ara, futbol nient kamp, jocs de corda, de llançaments, Big ball, atrapar amb pilota, pilota numerada, colpbol, hoquei, atrapa mocadors, jocs de raqueta i futbàsquet, entre altres

Dilluns que ve arranca la setena setmana de l'esport dirigida exclusivament a escolars de Borriana que, del 23 al 27 de setembre, se celebraran en el camp de futbol San Fernando organitzada pel Servei Municipal d'Esports (SME) i en el qual participen escolars de tots els col•legis de Primària i Secundària de Borriana.
Concretament, la setmana de l'esport va dirigida a escolars que cursen quart, cinquè i sisè de Primària i també per a escolars de primer i segon de l'ESO.
El regidor d'Esports, Vicent Aparisi, ha destacat la “importància” d'aquesta iniciativa i ha subratllat el paper de l'esport com a eina educativa, perquè “promou l'educació en valors a través de les bones pràctiques i exemples positius”.
A més, segons Aparisi, l'esport per als escolars representa “una magnífica preparació per a la vida, ja que potencia els valors humans més nobles”, i entre ells ha assenyalat que la pràctica “ajuda a recuperar l'autoestima, desenvolupa el treball en equip, impulsa la superació personal, posa en valor l'esforç, la disciplina, l'esperit d'excel•lència, i moltes altres virtuts extrapolables a la vida diària”.
Per al regidor, Borriana és un municipi “compromès amb l'activitat física i l'esport com a eina de millora de la salut de la seua ciutadania” i s'ha referit al “potent i reconegut Pla estratègic per a la promoció de l'activitat física i esportiva en edat escolar, un referent en el territori nacional”.
El dilluns 23 setembre serà l’alumnat de 1r de l'ESO els qui participen en la setmana de l'esport, el dimarts 24 setembre serà el torn per a 2n de l'ESO, mentre que el dimecres 25 setembre participaran escolars de 4t de Primària, dijous 26 setembre de 5è de Primària i, finalment, el divendres 27 setembre de 6è de Primària.
El camp de futbol es dividirà en 14 zones amb jocs recreatius i adaptacions d'esports i l'objectiu en cadascuna d'elles serà el de jugar junts, o contra alumnes d'altres centres.
Les activitats que es realitzaran en aquestes 14 zones de joc seran futbol nient kamp, jocs de corda, joc 10 passades, joc de llançaments, big ball, atrapar amb pilota, pilota numerada, colpbol, hoquei, the holes, atrapa mocadors, jocs de raqueta, futbàsquet i rebotón.

 
Amb la col.laboració de:
la conselleria d'educació, investgació, cultura i esport.
Generalitat Valenciana