Burriana: Comena la primera Escola Municipal d'Igualtat i Prevenci de la Violncia de Gnere de Borriana


 

Galeria fotogràfica

Fotografia /Galeria/2019/10/189423_115968/1_M1.jpg
La Plana al Dia | Burriana | General | 08-10-2019
Comena la primera Escola Municipal d'Igualtat i Prevenci de la Violncia de Gnere de Borriana

La regidora d'igualtat, Maria Romero, ha presentat la primera Escola Municipal d'Igualtat i Prevenci de la Violncia de Gnere, organitzada per l'Ajuntament de Borriana, en la sessi inaugural que s'ha celebrat a l'auditori Juan Varea.
Dirigida a tota la ciutadania i amb l'objectiu d'oferir una formaci bsica en aqueixa matria, l'Escola Municipal d'Igualtat es desenvolupar des d'octubre de 2019 a abril de 2020 i comptar amb 14 sessions formatives i una altra de clausura en la qual es lliuraran els diplomes acreditatius.
Segons ha explicat la regidora, aquesta iniciativa dirigida a tota la ciutadania i finanada pel Ministeri de la Presidncia, Relacions amb les Corts i Igualtat, compta amb excellents docents, especialistes en les diferents matries previstes en la programaci i amb un aprenentatge participatiu amb recursos audiovisuals.
En la seua intervenci, Maria Romero ha assenyalat la importncia d'aquesta iniciativa pionera en el municipi d'incloure la perspectiva de gnere en la formaci i la qualificaci com a factor impulsor de la igualtat, ja que proporciona slides bases teriques i dota d'instruments, estratgies i eines per a actuar en igualtat des de diferents perspectives.
Entre les matries que es tractaran figuren les relacionades amb els principis d'igualtat, la corresponsabilitat familiar, la prevenci de la violncia, i la igualtat i violncia en l'mbit jurdic.
Tamb s'abordaran temtiques referides als bons tractes enfront del maltractament, la gesti de les emocions, l'empoderament, la dependncia emocional, les noves masculinitats i sobre la histria de les dones.
A ms, s'ha previst un horari accessible per a la persones que treballen, de 15h a 17h, dos hores dos dimecres al mes a l'auditori Juan Varea, i amb una metodologia gil i flexible.
Amb l'assistncia al 80 per cent del curs, les persones participants obtindran el diploma acreditatiu de la formaci. A ms, cada participant podr fer un projecte d'igualtat tutoritzat per l'escola, b per a l'associaci per la qual participa, per al seu negoci o per a la seua vida.

 
Amb la col.laboració de:
la conselleria d'educació, investgació, cultura i esport.
Generalitat Valenciana