Burriana: El Centre Municipal de les Arts Rafel Mart de Viciana s'uneix al moviment 'Ms cermica i menys plstic'


 

Galeria fotogràfica

Fotografia /Galeria/2019/10/189639_116151/1_M1.jpg
Fotografia /Galeria/2019/10/189639_116151/2_M1.jpg
Fotografia /Galeria/2019/10/189639_116151/3_M1.jpg
Fotografia /Galeria/2019/10/189639_116151/4_M1.jpg
La Plana al Dia | Burriana | General | 15-10-2019
El Centre Municipal de les Arts Rafel Mart de Viciana s'uneix al moviment 'Ms cermica i menys plstic'

L'alumnat d'Arts Plstiques del Centre Municipal de les Arts Rafel Mart de Viciana ha realitzat un acte en favor de la substituci del plstic per la cermica, amb motiu de la finalitzaci de l'exposici "Ceramistes Contemporanis de Castell", en el Centre Municipal de Cultura la Merc.
Aix, al voltant de 120 alumnes del taller d'arts plstiques, tant d'infantil i juvenil com dadults, han realitzat 150 gots i bols i han donat forma a les seues prpies creacions cermiques utilitries, per a fer realitat el lema "ms cermica menys plstic".
Mitjanant aquest projecte, el mn de l'art i la cermica s'uneixen amb la finalitat de reduir l's de plstics. A ms a ms, l'alumnat ha conegut l'obra dels ceramistes contemporanis de Castell que han exposat en la mostra.
Amb aquesta iniciativa se sumen al moviment artesanal 'More Clay Lees Plastic', que convida a substituir els productes de plstic que amenacen amb destruir els ecosistemes, per altres realitzats amb argila. Es tracta d'un moviment que promou el retorn a les nostres arrels amb ls de ms argila i menys plstic.
L'alumnat, a ms, ha tingut la possibilitat de participar en una classe magistral amb la ceramista castellonenca Carmela Tello, que ha adquirit el comproms de portar les produccions de lalumnat quan assistisquen a esdeveniments on s'utilitzen elements de plstic d'un sol s i aix evitar-ne la utilitzaci.
El moviment 'Ms cermica menys plstic' utilitza installacions artstiques per a promoure que les persones tornen a les arrels convidant a repensar els seus utensilis quotidians, a substituir el plstic per materials sostenibles, i a donar suport a artistes i artesans.
Aix mateix, el comissari de l'exposici "Ceramistes Contemporanis de Castell", Joan Llid, tamb ha presentat els catlegs d'aquesta exposici itinerant que ja ha visitat diverses ciutats i segueix en ruta.
El mateix dia de la clausura de l'exposici s'han mostrat les 150 peces realitzades per lalumnat del taller d'arts plstiques, aix com alguns dels esbossos dissenyats a partir de les obres exposades.

 
Amb la col.laboració de:
la conselleria d'educació, investgació, cultura i esport.
Generalitat Valenciana