Burriana: La Policia Local de Borriana assisteix a un taller de formaci sobre la diabetis


 

Galeria fotogràfica

Fotografia /Galeria/2019/11/190548_116936/1_M1.jpg
La Plana al Dia | Burriana | General | 13-11-2019
La Policia Local de Borriana assisteix a un taller de formaci sobre la diabetis

Amb motiu de la celebraci del Dia Mundial de la Diabetis, la Policia Local de Borriana va assistir a un taller dirigit per la infermera Mara Teresa Mar, experta en educaci teraputica de l'Hospital Universitari de la Plana, en qu els agents van rebre una formaci per detectar i actuar davant hipoglucmies, i no confondre els smptomes d'aquesta malaltia amb una intoxicaci etlica.
La correcta identificaci d'un cas d'hipoglucmia va ser l'objectiu principal d'aquesta sessi formativa perqu la policia pogus identificar la malaltia i oferir l'ajuda necessria al pacient. Mar va explicar: "Les hipoglucmies es produeixen quan els nivells de glucosa en sang se situen per davall de 70 punts i les seues conseqncies poden ser greus per al malalt. D'ac, la importncia d'actuar adequadament i amb celeritat". La intoxicaci etlica i la diabetis presenten simptomatologia similar i s per aix que la infermera experta va afegir: "Si els agents coneixen la malaltia diabtica i saben diferenciar els seus smptomes, poden distingir ms fcilment entre una persona amb una ingesta abusiva d'alcohol o d'altres substncies txiques, d'una persona amb una baixada de glucosa, evitant aix conseqncies greus per a la salut i, fins i tot, poden salvar-li la vida".
El taller, dirigit a agents de la policia local de diferents municipis de la provncia, ha abordat la diabetis de tipus 1 i tipus 2, les seues diferncies i les seues complicacions, i ha destacat que a la Comunitat Valenciana la malaltia afecta al voltant del 15 % de la poblaci.
Alguna de les recomanacions en qu la infermera, Maria Teresa Mar, va incidir va ser en la importncia de portar una alimentaci correcta i una prctica de l'activitat fsica per prevenir i controlar, d'alguna manera, aquesta malaltia.

 
Amb la col.laboració de:
la conselleria d'educació, investgació, cultura i esport.
Generalitat Valenciana