Burriana: Borriana convoca els Premis Dia de la Dona


 

Galería fotográfica

Fotografia /Galeria/2020/2/193353_119377/1_M1.jpg
La Plana al Dia | Burriana | General | 13-02-2020
Borriana convoca els Premis Dia de la Dona

L'Ajuntament ha convocat els premis Dia de la Dona amb la finalitat de reconixer i homenatjar pblicament dones rellevants de Borriana, b de l'mbit social, o b dels mbits cientfic, personal, laboral, esportiu i cultural, que han destacat per la seua trajectria vital o la seua labor en benefici de la igualtat entre dones i homes.
La regidora d'Igualtat, Maria Romero, ha explicat que els premis que es convoquen anualment, i les propostes dels quals poden presentar-se cada any des de l'1 fins al 22 de febrer, es convoquen amb motiu de la celebraci del Dia Internacional de la Dona, que es commemora cada 8 de mar.
Segons ha manifestat Maria Romero, els treballs i els xits de les dones amb massa freqncia no gaudeixen de reconeixement social i, fins i tot, passen desapercebuts per al conjunt de la ciutadania. Aix, ha assenyalat, la convocatria d'aquests premis respon a aqueixa llacuna, d'acord amb el deure dels poders pblics de promoure les condicions perqu la llibertat i la igualtat entre homes i dones siguen reals i efectives.
El nombre de premis establert que es concedeixen anualment s de tres, sense distinci de rang, i consisteixen en el lliurament d'una placa acreditativa i el reconeixement pblic.
Proposta de candidatures
Les candidatures per a la concessi dels premis poden formular-se a proposta raonada de la persona titular de la Regidoria amb competncies en matria d'igualtat, i tamb per les institucions, corporacions, associacions, fundacions o entitats de la localitat o d'mbit supramunicipal.
Igualment, poden fer propostes als premis la Comissi Municipal de Participaci Ciutadana i Serveis Socials, i els partits poltics, per queden excloses les candidatures que solliciten el premi per a si mateixes o per a les organitzacions a les quals representen.
El premi no podr ser atorgat a ttol pstum i les candidatures que es presenten hauran de proposar una dona o persona jurdica, de naturalesa pblica o privada, amb una alta vinculaci al municipi per filiaci, residncia, formaci i/o professi, que, des de l'mbit personal, laboral, social, institucional o cultural, haja destacat per la seua labor en benefici de la igualtat entre dones i homes o per la seua trajectria vital o professional.
Les candidatures es formalitzaran per mitj del lliurament de l'imprs oficial de proposta, segons lannex publicat en la pgina web municipal, i l'imprs de proposta s'acompanyar duna memria curricular i/o biogrfica, amb els suports institucionals o personals que es consideren oportuns.
Les propostes es poden enviar per correu certificat, presencialment al registre d'entrada dirigit a l'Agncia d'Igualtat de l'Ajuntament de Borriana, situada en l'edifici de l'Ajuntament, a la plaa Major, 1, o al registre en la seu electrnica.
De les tres candidatures premiades cada any es deixar constncia en l'arxiu municipal. Les candidatures proposades no premiades podran ser mantingudes com a propostes per a l'any segent si les entitats o persones que les van proposar confirmen la seua voluntat que aix siga.

 
Amb la col.laboració de:
la conselleria d'educació, investgació, cultura i esport.
Generalitat Valenciana