Burriana: La programaci del 8 de mar a Borriana posa lmfasi en la igualtat en el mn laboral


 

Galería fotográfica

Fotografia /Galeria/2020/2/193600_119590/1_M1.jpg
La Plana al Dia | Burriana | General | 20-02-2020
La programaci del 8 de mar a Borriana posa lmfasi en la igualtat en el mn laboral

La regidora d'Igualtat, Maria Romero, acompanyada de l'agent d'Igualtat, Beln Pascual, han presentat avui la programaci especial amb motiu del Dia Internacional de la Dona, 8 de mar, amb ms ms de 20 activitats.
Maria Romero ha explicat que enguany la programaci t com a fil conductor la figura de la dona en el mn laboral, per a visibilitzar les dones en aquells mbits de la societat ocupats tradicionalment per homes i poder abordar els estereotips de les opcions educatives i professionals i, d'aquesta forma, promoure la igualtat de gnere en l'educaci, la formaci i l'orientaci professional.
Des d'aquesta perspectiva, el cartell anunciador cedit per Baltasar Alagarda, posa l'mfasi en el mateix fonament, i tamb moltes de les activitats que es dirigeixen cap a l'alumnat en diverses etapes educatives, com ara, la que ha comenat avui dirigida a l'alumnat de 4t d'ESO, Batxillerat i Cicles Formatius de l'IES Jaume I sobre la bretxa salarial a travs del documental En la bretxa que visibilitza diverses circumstncies relatives a la desigualtat de gnere en el treball per a, posteriorment, debatre sobre el tema. Aquesta activitat es realitzar tamb en el collegi Illes Columbretes i a l'IES Llombai,
En la seua intervenci la responsable municipal de l'rea d'Igualtat ha repassat totes les activitats programades per a la celebraci del 8 de mar a la ciutat, entre les quals ha destacat una altra de l'mbit educatiu dirigida a l'alumnat i que sota el lema #SenseEtiquetes pretn coeducar per a un futur sense estereotips de gnere i amb valors d'igualtat. Aquesta proposta es desenvolupar en el CEIP Francesc Roca i Alcaide, el CEIP Novenes de Calatrava, el collegi Vila Ftima, el collegi Salesi Sant Joan Baptista, el CEIP Pare Vilallonga, el CEIP Penyagolosa i el CEE Pla dHortolans.
Sobre aquest tema, la regidora ha subratllat la importncia de les accions educatives en l'etapa escolar, hem de comenar per l'educaci en valors d'igualtat per a, aix, construir una societat igualitria i tolerant, sense estereotips, discriminaci per ra de gnere ni violncies masclistes, ha assegurat.
Tamb s'ha referit a la xarrada sobre El treball de les dones en el sector pesquer per part de l'Associaci de Dones de la Mar de Gandia (ADOMAR) que tindr lloc el 28 de febrer a les 19h a la Casa de la Cultura, i la posterior inauguraci de l'exposici de pintura i fotografia Dones entre aiges i fils a crrec d'ADOMAR, que estar oberta en el claustre de la Casa de la Cultura fins al 30 de mar. Amb l'objectiu de visibilitzar el seu treball i donar suport a les seues reivindicacions laborals, ha precisat Maria Romero.
Una altra exposici amb el nom #SenseEtiquetes arribar el 2 de mar, en aquesta ocasi itinerant i sobre persones que trenquen estereotips de gnere en l'mbit laboral. La mostra estar en el primer pis de la Casa de la Cultura fins al 8 de mar per a, posteriorment, del 9 al 13 de mar, traslladar-se a l'IES Llombai i, del 23 al 27 mar, a l'IES Jaume I.
L'empoderament de les dones en l'esport tamb tindr la seua presncia en la programaci amb el partit amists de futbol sala alev femen, que tindr lloc el 2 de mar en el pavell poliesportiu la Bosca, organitzat per la Federaci Valenciana de Futbol i el Club de Futbol Sala Borriana dins del programa Valentes.
Per al dia 5 de mar hi ha programat un espectacle de teatre Xiquetes que no tenim ni puta idea al Teatre Pay a crrec de la companyia Els Indecents, sobre una dona rbitre, per a l'alumnat de 3r d'ESO de l'IES Jaume I, collegi Villa Ftima, i collegi Illes Columbretes.
El 7 de mar es far un homenatge i es descobrir a la Terrassa Pay el mural d'Angi Vera sobre Antonia Fenollosa Prez, donya Manolita, per a posar en valor el treball de la primera dona a llicenciar-se en medicina de Borriana, l'any 1922. Tamb tindr lloc el reconeixement pblic Premi Dia de la Dna en la Sala de Plens de l'Ajuntament de Borriana.
A ms, el 8 de mar s'inclou el dinar de germanor convocat per l'Associaci de Vens del Port de Borriana, amb la collaboraci de l'Ajuntament de Borriana, a l'antic cmping, i l'eixida de l'autobs per a participar en la manifestaci del 8 de mar a Castell.
Aquests sn sols alguns dels actes destacats de la vintena d'opcions que a nivell informatiu, d'oci, conscienciaci o divulgaci se celebraran a Borriana des de finals del mes de febrer i durant el mes de mar, ja que tamb tindran lloc, per exemple, el berenar de sororitat femenina amb dones que pertanyen a associacions de la localitat el 13 de mar.
Tamb, el Concert de les Dones el 29 de mar a crrec de la Banda Simfnica de la Filharmnica de Borriana, la Uni Musical Santa Ceclia de Benicssim i el Centre Instructiu de Benimaclet, tres bandes musicals dirigides per dones, i la V Carrera de la Dna a benefici del Projecte Flor de Vida de la Fundaci Le Cad que se celebrar el 29 de mar.

 
Amb la col.laboració de:
la conselleria d'educació, investgació, cultura i esport.
Generalitat Valenciana