Burriana: La Policia Local indaga sobre l'aband de voluminosos en via pblica i en els contenidors a Borriana


 

Galeria fotogràfica

Fotografia /Galeria/2020/2/193780_119752/1_M1.jpg
Fotografia /Galeria/2020/2/193780_119752/2_M1.jpg
Fotografia /Galeria/2020/2/193780_119752/3_M1.jpg
La Plana al Dia | Burriana | General | 25-02-2020
La Policia Local indaga sobre l'aband de voluminosos en via pblica i en els contenidors a Borriana

La Policia Local est realitzant les indagacions pertinents sobre l'aband de voluminosos en la via pblica i en els contenidors, per la qual cosa no es retiren immediatament, sin que s'estan precintant a manera d'avs amb una cinta groga, mentre es realitzen les recerques oportunes per a descobrir la persona o persones que han realitzat la infracci, segons ha manifestat el regidor de Serveis Pblics, Vicente Aparisi.
S'ha detectat un nou repunt a la ciutat de deixalles de voluminosos abandonats al carrer, ha assegurat Aparisi, qui ha precisat que, per aix, l'equip de govern ha sollicitat a la Policia Local del municipi que intensifique les investigacions per a multar les persones responsables de les infraccions, perqu l'incompliment de l'ordenana de convivncia ciutadana es penalitza amb sancions econmiques.
El responsable municipal de l'rea de Serveis Pblics ha reiterat que abandonar, deixar o tirar estris est considerat segons les ordenances municipals una falta greu que comporta una multa de 600 a 30.000 euros. Una mesura que va destinada a corregir conductes incviques en la ciutadania i que lamentablement han crescut en les ltimes setmanes, ha deplorat.
El regidor ha apellat, una vegada ms, a la responsabilitat ciutadana, per tamb ha optat per mesures dissuasives, per la qual cosa la Policia Local ha intensificat la cerca i aplicar sancions econmiques a les persones infractores.
Sobre aquest tema, Vicente Aparisi ha incidit en la importncia que la ciutadania es consciencie de la transcendncia del reciclatge en tots els seus vessants, per a evitar la proliferaci de residus abandonats en la via pblica, que perjudiquen el conjunt de la ciutadania i donen una imatge de Borriana que no es mereix el conjunt de la poblaci.
Aparisi ha atribut la causa de l'augment a la deixadesa o la comoditat perqu l'Ajuntament facilita els mitjans amb la recollida gratuta tots els dimarts i dijous previ avs telefnic. A ms ha indicat que la retirada d'aquests grans deixallesencareix el sistema de recollida municipal i el complica.
El regidor de Via Pblica ha posat l'accent que els mobles, electrodomstics i estris que sobren en una casa tamb sobren al carrer i ha indicat que s'han de portar a l'Ecoparc municipal, o respectar els dies, horaris marcats i condicions per a depositar aquest tipus dobjectes.
Com desfer-se dels voluminosos
Finalment, ha recordat que les persones interessades a desfer-se de voluminosos han de telefonar al 964 518 712 de via publica o al 964 536 761 de FOBESA per a indicar l'adrea i el nombre d'objectes a retirar, que hauran de depositar a la seua porta en l'horari i dates acordades, o s'han de portar a l'Ecoparc municipal.

 
Amb la col.laboració de:
la conselleria d'educació, investgació, cultura i esport.
Generalitat Valenciana