Burriana: Borriana acull una masterclass de msica tradicional a crrec de Xos Liz i Jess Enrique Cuadrado


 

Galería fotográfica

Fotografia /Galeria/2020/2/193848_119811/1_M1.jpg
La Plana al Dia | Burriana | General | 27-02-2020
Borriana acull una masterclass de msica tradicional a crrec de Xos Liz i Jess Enrique Cuadrado

La Regidoria de Cultura juntament amb la Borriana Big Band organitzen una masterclass de msica tradicional i folklrica, el proper dissabte 29 de febrer al llarg de tot el mat al Centre Municipal de les Arts Mar de Viciana.
La classe ser impartida pels prestigiosos Xos Liz i Jess Enrique Cuadrado Chuchi, dos dels msics ms importants en aquesta rea en lmbit estatal. Els dos msics arribaran a Borriana per poder donar eines interpretatives als msics de diferents estils, tant modern o clssic, com tradicional, sobre com interpretar la msica tradicional, ha explicat el regidor de cultura, Vicent Granel.
Durant la jornada matinal, la classe es dividir en dos parts, la primera a crrec de Xos Liz, especialista en flautes de fusta, que s'encarregar dels instruments meldics, i per altra banda, Jess Enrique Cuadrado Chuchi, especialista en guitarra acstica, que treballar amb els meldics. Sis hores de curs que finalitzaran amb la posada en com dels coneixements apresos durant tot el mat.
La inscripci a la masterclass no ser necessria, ja que la jornada s gratuta, tot i que cal portar l'instrument si es vol gaudir de tota l'experincia plenament, va apuntar. Es tracta d'una activitat musical que pot enriquir els nostres msics en una msica que no estan habituats a interpretar.
Xos Liz s un msic reconegut nacionalment i internacional en l'mbit del Folk Gallec i la Msica Celta, amb un recorregut artstic i didctic de ms de dos dcades. La seua presncia habitual en els millors escenaris d'aquestes msiques avalen el caminar professional d'una de les figures musicals ms prolfiques i fecundes de tot l'estat. Destaca per la seua participaci en l'origen de grans bandes folk gallegues com Lizgairo, Riob, Beladona, Entretrastes, Castroverde), i ha aconseguit els millors premis de la crtica.
D'altra banda, Jess Enrique "Chuchi" s ja una referncia a la guitarra folk contempornia de la pennsula. La seua versatilitat i inconfusible estil fan d'ell un dels guitarristes ms preuats de l'escena folk peninsular. Va treballar com a guitarrista, compositor i arranjador amb Folkfussion, A Gramalleira, gravant amb Goyo Yebes, Celtas Cortos (versi folk "Retales de una vida"), Xerfa, Mara Salgado i Anxo Lorenzo. Format pels grans guitarristes espanyols, escocesos i nord-americans, es pot dir que Jess Enrique "Chuchi" t una formaci internacional i verstil; hi figuren entre els seus mestres grans noms internacionals com Tony McManus, William Coulter, Scott Law, Carlos Beceiro, Ral Olivar, Yann Falquet i un llarg etctera.

 
Amb la col.laboració de:
la conselleria d'educació, investgació, cultura i esport.
Generalitat Valenciana