Burriana: Mor un gos i altres dos resulten intoxicats després de la desinfecció de places i jardins


 

Galeria fotogràfica

Fotografia /Galeria/2020/3/194574_120405/1_M1.jpg
Fotografia /Galeria/2020/3/194574_120405/2_M1.jpg
La Plana al Dia | Burriana | General | 20-03-2020
Mor un gos i altres dos resulten intoxicats després de la desinfecció de places i jardins

Un gos ha mort i altres dos han resultat intoxicats i han hagut de ser atinguts en urgències. Tots ells s'han intoxicat als voltants de la Plaça Santa Berta.
Es tracta d'uns esdeveniments que s'han conegut només un dia després que l'Ajuntament de Borriana iniciara les labors de desinfecció a granel de diversos carrers i parcs de la localitat. Alguna cosa que es va fer amb un producte que generava molta espuma i que es tirava en grans dosis, amb mànegues de reg.
Enfront d'aquesta acció del Magnífic Ajuntament de Borriana, un empresari químic local ja havia vingut advertint des de principis de setmana de la necessitat de polvoritzar, perquè seria molt més eficaç i innocu per a la població, si es realitzava amb nebulitzadors i en hores nocturnes. Es més, ahir mateix va advertir que la manera en que s'havia realitzat, amb grans quantitats d'aigua i fent bromera, era mólt pintjor per al medi ambient que amb nebulitzadors. Sols 24 hores ha necessitat per a que queden patents les seues prediccions.
L'UME, que ha estat aquest matí fent tasques de desinfecció, ni ha tirat grans quantitats de producte, ni tampoc realitzava l'espuma que es va poder apreciar ahir en zones com el Pla, el 9 d'Octubre o la Mercé, entre altres.

Nebulitzadors
Tota una legió d'agricultors s'estan sumant -entre elles també pobles pròxims com Nules o Les Alqueries- a la polvorització dels carrers dels seus pobles, amb el vistiplau i la coordinació dels seus respectius Ajuntaments, que són els que proporcionen el producte. Borriana, una vegada més, 'is different'.
 
Amb la col.laboració de:
la conselleria d'educació, investgació, cultura i esport.
Generalitat Valenciana