Burriana: La Policia Local de Borriana denuncia a 92 persones per incomplir les mesures de l'Estat d'Alarma


 

Galeria fotogràfica

Fotografia /Galeria/2020/3/194631_120445/1_M1.jpg
La Plana al Dia | Burriana | General | 22-03-2020
La Policia Local de Borriana denuncia a 92 persones  per incomplir les mesures de l'Estat d'Alarma

En una setmana, i tenint en compte que els dos primers dies van ser de carcter informatiu, la Policia Local de Borriana ha denunciat, fins al moment, a 92 persones per no respectar i incomplir les mesures incloses en el Reial decret que estableix l'estat d'alarma davant l'emergncia sanitria del *Covid-19, i realitzar activitats no emparades en aquest.
Entre elles, la Policia Local ha ressenyat la intervenci d'aquest passat divendres a la nit, en la qual van denunciar en un habitatge a 8 persones, d'entre 16 i 18 anys, que estaven celebrant una festa en una casa al carrer la Purssima. A ms de les denncies, tamb ha identificat a altres 136 persones per a comprovar la realitzaci d'activitats emparades per la norma.
Segons fonts policials, aquestes denncies seran tramitades per la subdelegaci del Govern a Castell, que ser qui determinar tamb la quantia d'aquestes. Cal recordar que l'import de les multes oscilla entre 100 i 600 euros en les infraccions lleus, i de 601 a 30.000 euros les greus, sobre la base de la Llei orgnica 4/2015 de protecci de la seguretat ciutadana. Tot aix sense perjudici de la instrucci de diligncies a les quals pogueren donar lloc.
Igualment, la Policia Local ha realitzat nombroses actuacions els primers dies davant crides alertant de persones passejant pel carrer, fent esport o fent s dels espais comuns de comunitats de vens. Els agents han procedit a informar-los de les noves mesures establides pel Reial decret, mostrant collaboraci i retirant-se a les seues llars, per la qual cosa no s'ha ests acta en aquests casos.
En aquest operatiu treballen conjuntament en el municipi la Policia Local i la Gurdia Civil i vigilen que la ciutadania de Borriana complisca el confinament i noms isca de les seues cases en les excepcions contemplades. La seua labor addicional aquests dies se centra en patrullar, informar la ciutadania, advertir-los i comprovar que efectivament van on diuen que van i fan el que diuen que faran, han assegurat.
D'altra banda, la Policia Local de Borriana ha apellat a la responsabilitat i a la solidaritat de la ciutadania, hem de ser conscients de la dimensi d'aquesta pandmia, pensar en totes les persones que aquests dies es juguen la vida pels altres i actuar, en conseqncia, amb sensatesa i sentit com i ha instat a la poblaci a complir les restriccions de mobilitat, que es queden a casa i noms isquen en les excepcions contemplades en les mesures del Reial decret.
Noms ens queda complir amb el confinament i no eixir de casa excepte per les excepcions previstes: acudir al treball, anar a comprar aliments i bns de primera necessitat, atendre majors, dependents o xiquets i passejar a les nostres mascotes i totes elles amb les premisses ja establides, han advertit les mateixes fonts policials.

 
Amb la col.laboració de:
la conselleria d'educació, investgació, cultura i esport.
Generalitat Valenciana