Burriana: Borriana sol•licita a l'Estat que permeta tramitar ERTES als armadors de pesca


 

Galería fotográfica

Fotografia /Galeria/2020/3/194793_120559/1_M1.jpg
La Plana al Dia | Burriana | General | 27-03-2020
Borriana sol•licita a l'Estat que permeta tramitar ERTES als armadors de pesca

• L'alcaldessa de Borriana, Maria Josep Safont, ha mostrat el suport de l'Ajuntament a les reivindicacions del sector de la pesca del municipi i la província
• També ha instat l'administració autonòmica i l'estatal que articulen ajudes directes per als armadors

L'alcaldessa de Borriana, Maria Josep Safont, ha mostrat el suport de l'Ajuntament a les reivindicacions del sector de la pesca del municipi i la província i sol•licita al Ministeri d'Agricultura, Pesca i Alimentació que permeta als armadors dels vaixells de pesca la possibilitat de sol•licitar la tramitació d'Expedients de Regulació Temporal d'Ocupació (ERTO).
Safont ha explicat que aquesta demanda respon al fonament que moltes barques de pesca de la província adscrites al cens del calador no poden complir els protocols de seguretat, amb les mesures eficaces, immediates i imprescindibles per a fer front a la situació de contagi del COVID 19.
“En molts vaixells -ha assegurat- és impossible aplicar la mesura de mantindre la distància social d'1,5 metres o més, donada la dimensió del vaixell i el nombre imprescindible de tripulants a bord per a operar amb seguretat, la qual cosa fa que els tripulants coincidisquen en la zona reduïda del parc de pesca o zona de treball i és inevitable el contacte entre si”.
Per a evitar aquesta situació de risc de contagi, ha incidit l'alcaldessa de Borriana, “s'ha de facilitar la parada i aplicar les mesures publicades en el Reial decret llei 8/2020, de 17 de març, de mesures urgents extraordinàries per a fer front a l'impacte econòmic i social del COVID-19”.
Aquesta mesura, ha precisat Safont, dotaria a més les empreses de “seguretat financera” i per als pescadors suposaria “l'augment de les garanties de manteniment de l'ocupació”. Per això, “sol•licitem la unificació de criteris sobre la tipologia mesures de flexibilització dels mecanismes d'ajust temporal d'activitat per a evitar acomiadaments per força major o per causes econòmiques, organitzatives o de producció”.
L'alcaldessa també ha instat l'administració autonòmica i l'estatal que articulen ajudes directes per als armadors per la "minoració d'activitat comercial en l'àmbit maritimopesquer derivada dels efectes que la pandèmia originada pel COVID 19 ha produït en el sector”.
D'altra banda, la primera edil ha volgut fer un reconeixement a les persones que treballen en el sector primari de la Pesca, ja que considera que són uns serveis essencials al nostre país i “la seua prioritat és garantir el proveïment alimentari de peixos als ciutadans”.
Un sector que manté, juntament amb uns altres sectors, una activitat productiva fonamental, i les administracions han d'intensificar els esforços per a “garantir i exigir que ho facen en condicions òptimes de seguretat que preserven la seua salut”, per la qual cosa ha demanat que també arriben a les barques “màscares, guants i gel hidroalcohólico”.

 
Amb la col.laboració de:
la conselleria d'educació, investgació, cultura i esport.
Generalitat Valenciana