Burriana: Perseguits per altruistes


 

Galeria fotogràfica

Fotografia /Galeria/2020/3/194880_120632/1_M1.jpg
La Plana al Dia | Burriana | General | 31-03-2020
Perseguits per altruistes

Els tractors i vehicles que van eixir dissabte passat per desinfectar els carrers de Burriana se senten ara perseguits. El seu altruisme els va portar
a eixir al carrer a polvoritzar desinfectant contra el Coronavirus. La resposta han sigut tan sorprenent com ràpida i digna d'un programa humorístic, sinò fora perquè és certa i ha passat a Burriana.

Segons ha pogut saber aquest diari, voluntaris han rebut una inspecció en la qual se'ls ha sol·licitat tot tipus de documents, des de l'autorització per a polvoritzar a la titulació per a dur a terme aqueix tipus d'accions.
Sembla irreal per l'esperpèntic de l'assumpte. Els agricultors es van oferir voluntàriament i no van poder actuar fins que l'Ajuntament de Borriana -i va tardar una setmana- no els va autoritzar. A més, es tracta de professionals del sector i, per tant, de personal amb la titulació requerida -curs de manipulador de plaguicides-. És més, estan acostumats en el seu dia a dia a actuar amb càrregues d'una perillositat major.
Fins i tot se'ls ha arribat a recriminar pel EPI -equip de protecció individual- utilitzat, quan és un material que ha de proporcionar el responsable, en aquest cas, l'Ajuntament de Borriana.
Però clar, el que interessava era perseguir a l'altruista i no que una Administració perseguisca a una altra administració. S'han anat a buscar directament al de sempre, al xicotet agricultor, encara quan haja actuat de manera totalment altruista.
Però això no és nou. Ja fa uns anys, quan es va escapar la famosa vaca REBECA, un caçador, també de manera voluntària, va disparar un dard tranquil·litzant per a dormir a l'altra vaca que es va escapar amb ella i poder-la capturar. La resposta, una denúncia per augmentar la càrrega de somnífer.
 
Amb la col.laboració de:
la conselleria d'educació, investgació, cultura i esport.
Generalitat Valenciana