Burriana: 164 denncies i 1 detingut per desobedincia greu a la Policia Local


 

Galeria fotogràfica

Fotografia /Galeria/2020/3/194903_120649/1_M1.jpg
Publicitat
La Plana al Dia | Burriana | General | 31-03-2020
164 denncies i 1 detingut per desobedincia greu a la Policia Local

La Policia Local de Borriana ha denunciat 164 persones per incomplir les mesures de l'estat d'alarma i realitzar activitats no emparades en la legislaci durant les dos setmanes que est en vigor el Reial decret, tot tenint en compte que els dos primers dies van ser de carcter informatiu. A ms de les denncies, tamb ha identificat unes altres 221 persones per a comprovar la realitzaci d'activitats emparades per la norma.

Aix mateix, la passada nit del dissabte 28 la Policia Local va detindre O.N., ve de Borriana de 20 anys d'edat, al carrer Sant Cristina, per desobeir, presumptament, de manera greu el compliment de les mesures de confinament establertes en el Reial decret dictat pel Govern d'Espanya.

Aquestes denncies seran tramitades per la Subdelegaci del Govern a Castell, que en determinar tamb la quantia. Cal recordar que l'import de les multes oscilla entre 100 i 600 euros en les infraccions lleus, i 601 a 30.000 euros en les greus, sobre la base de la Llei orgnica 4/2015 de protecci de la seguretat ciutadana. Tot aix sense perjudici de la instrucci de diligncies a qu pogueren donar lloc.

En aquest operatiu treballen conjuntament en el municipi la Policia Local i la Gurdia Civil i vigilen que la ciutadania de Borriana complisca el confinament i noms isca de casa en les excepcions contemplades, tant a peu com amb vehicles, per a la qual cosa realitzen controls aleatoris.

Parallelament, la Policia Local de Borriana est collaborant amb els serveis socials i sanitaris, i realitza el repartiment i lliurament al domicili de malalts greus dels medicaments preparats per l'Hospital Universitari de la Plana per a evitar-ne el desplaament al centre hospitalari i l'exposici al contagi del COVID-19.

D'altra banda, ha reclamat a la ciutadania responsabilitat i solidaritat i ha demanat que totes les persones prenguen conscincia de la dimensi d'aquesta emergncia sanitria, que pensen en les persones que aquests dies es juguen la vida pels altres i, per tant, que actuen, en conseqncia, amb sensatesa i sentit com.
 
Amb la col.laboració de:
la conselleria d'educació, investgació, cultura i esport.
Generalitat Valenciana