Burriana: La foto que descobreix les mentides de l'Ajuntament de Borriana


 

Galeria fotogràfica

Fotografia /Galeria/2020/4/194918_120664/1_M1.jpg
Fotografia /Galeria/2020/4/194918_120664/2_M1.jpg
La Plana al Dia | Burriana | General | 01-04-2020
La foto que descobreix les mentides de l'Ajuntament de Borriana

L'Ajuntament de Borriana ha mentit en el seu comunicat de premsa sobre les inundacions. En ell assegura que les inundacions en el Port de Borriana s'han produt perqu no hi ha hagut suficient capacitat de drenatge de la pluja caiguda.
I s que, resulta curis que no hi ha suficient capacitat de drenatge a partir del tercer carrer i s en les dues primeres, on no s'han produt cap problema per l'aigua.
L'Ajuntament ha eludit les seues responsabilitats al no esmentar per a res la falta de manteniment ni la brutcia acumulada en els embornals dels carrers afectats. Uns taps que han impedit que el sistema treballe. No obstant aix, hi ha diverses instantnies que deixa en evidncia el 'Comunicat Oficial'.
D'una banda, els operaris de *Fobesa tractant de desembossar els embornals en la zona inundada.
Per una altra, els vens del Port que, en veure a primera hora del mat com estava la situaci, s'han posat de manera immediata a buscar els embornals baix mig metre d'aigua i han aconseguit traure munts de fulles dels arbres. Totes elles amb un color brunenc, prova inequvoca que portaven molt de temps all.
Aqueixes fulles han sigut les grans causants de les inundacions. Han provocat taps que impedien a l'aigua arribar fins a la pinta que es va acabar de construir en 2011. Va ser un projecte que va costar 2,7 milions d'euros i que canalitza les aiges pluvials a travs de canonades de 1,5 i 0,8 metres de dimetre.
El problema s que:
1-Si no es netegen els embornals, aquests s'obstrueixen
2-Si senar arriba aigua a les canalitzacions, no s'alleuja l'aigua.
El resultat: inundacions.

Noticies relacionades:
1- Els llauradors paguen l'evacuaci d'aigua de la Serratella

2- El collector del Port pot asumir tres voltes ms de l'aigua d'ahir.

3- Inundacions, indignaci i rescat de persones
 
Amb la col.laboració de:
la conselleria d'educació, investgació, cultura i esport.
Generalitat Valenciana


Burriana: L'Ajuntament es llava les mans de l'evacuaci d'aigua de La Serratella

La Plana al Dia | Burriana | General | 01-04-2020
L'Ajuntament es llava les mans de l'evacuaci d'aigua de La Serratella

L'Ajuntament de Borriana es llava les mans d'aixecar l'aigua de La Serratella. Per a aquesta tasca s'utilitza una estaci de bombament pagada en inici i en el seu manteniment, pel Sindicat de Regants de Borriana, s a dir, pels agricultors.
L'alcaldessa, Maria Josep Safont, va eixir al carrer per a demanar un preu just per a la taronja, per no obstant aix deixa que els agricultors paguen els costos d'alleujar l'aigua de pluja de camins com la Ratlla, El Marge, La Coixa...
Perqu el Sindicat de Regs ja porta any i mig advertint a l'Ajuntament que noms funciona un motor. L'altre es va desbaratar i reparar-ho costa entre 12.000 i 15.000 euros i, per tant, no estan per la labor.
Ja en el seu moment van haver de comprar un grup electrogen, ja que quan fa falta alleujar aigua "sempre s'anava la llum i no funcionaven".
Si l'nic motor que hi ha en funcionament es trenca, el problema pot ser majscul a tenor de les inundacions que ja s'han produt hui.
I s que el Sindicat de Regs no t cap obligaci d'acovardir aigua, ja que com el seu nom indica, la seua funci s REGAR i aquesta estaci de bombament noms s'utilitza per a ACOVARDIR aigua i no serveix ms que per a suposar despeses per a l'agricultor.
Davant, un Ajuntament i un primer tinent d'alcalde, Vicent Aparisi, que el 27 de novembre de 2018 va anunciar la intenci de construir un caragol d'Arquimedes. D'aix no hi ha, encara, ni projecte redactat!

Noticies relacionades:
1- Inundacions, indignaci i rescat de persones

2- El collector del Port pot asumir tres voltes ms de l'aigua d'ahir.

Burriana: La 'pinta' del Port es va construir per a suportar ms del triple de la pluja d'ahir

La Plana al Dia | Burriana | General | 01-04-2020
La 'pinta' del Port es va construir per a suportar ms del triple de la pluja d'ahir

Resulta curis que l'Ajuntament de Borriana s'escude en el gran aiguat que va caure per a justificar les inundacions de la zona del Port de Borriana. Curis quan el consistori es va gastar l'any 2011 un total de 2,7 milions d'euros per a evitar inundacions de 436 litres per metre quadrat que va ser la que va caure aquell 29 de setembre de 2009. Ahir va ploure menys de la tercera part.
Els clculs dels tcnics municipals anaven encaminats al fet que no tornara a ocrrer. No obstant aix ha ocorregut i no amb 436 litres per metre quadrat, sin amb la tercera part, s a dir, amb 130 litres per metre quadrat.
No obstant aix, a diferncia d'aquella ocasi, l'Avinguda Mediterrania no ha tingut cap problema d'aigua, ni hi ha hagut que enderrocar cap mur. I tampoc ha tingut cap problema la zona de la llotja del port. I ac tampoc hi ha hagut que enderrocar cap mur.

Llavors?
Si el motor installat al final de la pinta (denominaci de l'obra hidrulica que es va construir) noms funcionava uns 15 segons cada tres o quatre minuts, perqu hi havia inundacions a partir d'uns 150 metres en lnia recta.
Perqu aquella aigua que era all entollada no corria per les canalitzacions de la 'pinta' i, per tant, no aconseguia el suficient nivell per a activar la bomba.
I tot apunta al fet que la 'pinta' no va tindre ms problemes que els ocasionats per les obstruccions en els embornals. Unes obstruccions que impedien que l'aigua marxara per les canalitzacions.
Per clar, aix s assumir una responsabilitat que, almenys fins al moment, l'Ajuntament no ha volgut assumir.
La citada pinta t uns conductes de 0'8 metres de dimetres en els ramals perpendiculars a la mar i de 1,5 metres de dimetre en el parallel a l'Escola de Vela.
No obstant aix, l'aigua va crrer lliure pels carrers i fins i tot va pujar en moltes voreres i els vens i els operaris de Fobesa es van dedicar gran part del mat a desembossar els embornals. A la vesprada ja estava tot l'asfalt sec i, no obstant aix, per les squies encara corria molta aigua.

Noticies relacionades:
1- Els llauradors paguen l'evacuaci d'aigua de la Serratella

2- El collector del Port pot asumir tres voltes ms de l'aigua d'ahir.

3-1- Inundacions, indignaci i rescat de persones