Burriana: L'Ajuntament de Borriana demana a la ciutadania no anar a les segones ' residncies '


 

Galeria fotogràfica

Fotografia /Galeria/2020/4/194983_120769/1_M1.jpg
La Plana al Dia | Burriana | General | 08-04-2020
L'Ajuntament de Borriana demana a la ciutadania no anar a les segones ' residncies '

L'alcaldessa de Borriana, M. Josep Safont, ha demanat "responsabilitat" a la ciutadania del municipi perqu no es desplacen als segons habitatges en la zona martima per Setmana Santa, i els ha emplaat a seguir confinats perqu "no estan permesos aquests desplaaments encara que el segon habitatge estiga en el mateix municipi.
L'alcaldessa ha insistit en la necessitat que ens quedem a casa i en la importncia de no realitzar aquests desplaaments per el risc de contagi que comporten i que poden derivar a complicar una situaci ja de per si mateix difcil.
Cal recordar que el desplaament a les segones residncies no est perms pel Reial decret 463/2020 que limita la llibertat de circulaci, per la qual cosa es preveuen sancions a la vulneraci de l'ordre emesa pel Govern.
Per aix, la primera edil ha apellat a la pacincia, la prudncia, el civisme i solidaritat de la ciutadania per a ajudar amb el seu confinament a tot el personal sanitari, principalment, que estan en primera lnia en la lluita contra aquesta malaltia infecciosa, perqu al seu judici, no podem posar en perill ni la prpia salut ni la de la resta de persones, i noms junts podrem superar aquesta crisi.
Amb la Setmana Santa i el temps primaveral es detecten desplaaments a segons habitatges que suposen un menyscapte en l'eficcia del confinament sanitari, mesura la importncia de la qual destaquen les autoritats sanitries responsables del seguiment de la pandmia per a reduir el nombre de contagis i poder aix mantenir la situaci dins d'uns lmits que garantisquen l'assistncia sanitria dels malalts, ha advertit l'alcaldessa.
Amb l'objectiu d'evitar aquests desplaaments i fer complir les mesures,, ha explicat l'alcaldessa, la Policia Local de Borriana, en collaboraci amb la Gurdia Civil, participa en un operatiu especial destinat a garantir el compliment de les mesures adoptades pel decret d'estat d'alarma vigent motivat per l'emergncia sanitria del COVID-19 i que t per objecte particular vigilar desplaaments de vehicles i persones cap a les zones de segones residncies de Borriana, especialment en la seua zona martima.
Aix, durant aquests dies, ha precisat, es potenciar la vigilncia d'aquestes zones amb patrulles mbils i controls a peu de carretera, on els agents comprovaran els llocs de residncia de les persones que es troben en les vies i espais pblics i el motiu que justifique la seua presncia o desplaament.
Zones comunes
Un altre aspecte en el qual s'incidir, ha assenyalat Safont, s en l's de les zones comunes de les propietats, perqu no s compatible amb el confinament imposat per l'autoritat sanitria, per la qual cosa tampoc s possible l's d'espais com a piscines, installacions esportives comunitries, zones recreatives comunitries encara que siguen privades, etc.
Amb aquestes mesures les autoritats pretenen continuar millorant la situaci sanitria evitant nous contagis, amb la finalitat de poder tornar a una normalitat sense risc sanitari, al ms prompte possible. Durant l'estat d'alarma, la Policia Local es troba sota l'Autoritat del Ministeri de l'Interior i participa activament en el sosteniment de les mesures acordades pel Govern de la Naci.
 
Amb la col.laboració de:
la conselleria d'educació, investgació, cultura i esport.
Generalitat Valenciana