Burriana: L'Estat d'Alarma i els dubtes dels xicotets llauradors amb la legalitat


 

Galeria fotogràfica

Fotografia /Galeria/2020/4/195139_120914/1_M1.jpg
La Plana al Dia | Burriana | Agricultura y Medio Ambiente | 21-04-2020
L'Estat d'Alarma i els dubtes dels xicotets llauradors amb la legalitat

Voldria fer una consulta sobre un dubte que jo i supose que molts ms propietaris de parcelles menudes tenim. No s a qui he de dirigir-me a l'Ajuntament, a la Cooperativa, a la policia, no s.
Com tothom sap, si a les nostres finques (horts) no anem nosaltres a fer algunes feines, la rendibilitat, ja escassa, quan no tenim prdues, el futur dels nostres horts s dolent. En la que est caent amb aquesta pandmia de la Covid-19, sembla ens hem oblidat del camp, dels ctrics. Ja no hi ha passat a segon terme, directament pareix que ens hem oblidat. No parlem d'anar al terme a plantar quatre bajoques, tomaques o verdures per consum propi. s mantenir part de l'economia de la nostra ciutat per a l'any vinent i els vinents, independentment dels preus que el mercat decidisca que ens toca cobrar els propietaris, quan cobrem.
Per als que NO ens dediquem professionalment a la terra, com a propietaris, fills de propietaris o germans, en aquest moment d'alarma sanitria:
1-podem anar a visitar les mostre parcelles per comprovar en quin estat estan i, si cal fer alguna feina?
2-podem anar a fer feines, com polvoritzar la brossa o cremar la llenya, etc., ?
Sense rebre cap sanci per part dels cossos de seguretat de l'estat.
Si s que si, quina s la documentaci que devem portar damunt?
Qui ens la facilita?
Com tothom sap la brossa creix de nit i de dia. I si ho donem tot a fer, a mi personalment no m'ixen els nmeros. Treballar tot l'any, "pa na", caldr tancar el quiosquet, almenys com a mal menor poder canviar els diners i si algun any com enguany hi ha un poc de benefici aix que ens trobarem.
Les festes i l'autobombo poden esperar, el camp cal seguir mantenir-lo, si volem seguir treballant amb els ctrics.
Pense que l'Ajuntament deuria de ser la millor instituci, per aclarir aquest dubte, i tothom estiga ben informat, ja que a tots de moment, crec ens interessa que a seguisca funcionant

J. V. M. T.


RESPOSTA:
Consulta realitzada a un agent de la policia local.
No es pot anar a veure l'estat de l'hort. Noms es pot anar a treballar i a donar de menjar, en el seu cas, als animals. Qui es desplace a l'hort, ha d'anar en solitari i disposar de la titularitat de l'hort, per la qual cosa s interessant portar amb si algun document sobre aquest tema.

No
 
Amb la col.laboració de:
la conselleria d'educació, investgació, cultura i esport.
Generalitat Valenciana