Burriana: El PP reclama al PSPV que compre test i mscares de protecci per a Borriana


 

Galeria fotogràfica

Fotografia /Galeria/2020/4/195186_120955/1_M1.jpg
La Plana al Dia | Burriana | General | 23-04-2020
El PP reclama al PSPV que compre test i mscares de protecci per a Borriana

El Grup Municipal del Partit Popular a Borriana ha sollicitat per escrit a travs d'una moci la compra de test i mscares de protecci per a tota la ciutadania. La iniciativa, que es registrava ahir via telemtica, es debatr en el prxim ple de la corporaci que confiem que siga la primera setmana de maig.
Consuelo Suay, regidora del PP a l'Ajuntament de Borriana, ha assenyalat la necessitat de garantir la protecci dels nostres vens davant el coronavirus i aix noms s'aconsegueix a travs de test massius a la poblaci. Aquesta mesura l'hem plantejada de manera reiterada a l'equip de govern, PSPV i Comproms. No obstant aix, vist que no ha tingut cap efecte, hem considerat que s necessari defensar a Borriana enfront d'aquesta pandmia i l'nica frmula garantista s aquesta.
La iniciativa reclama de l'Ajuntament de Borriana les gestions oportunes a travs de la Diputaci i la Conselleria de *Sanitat per a garantir l'arribada d'aquests kits de detecci i material de protecci. s fonamental actuar en les residncies d'ancians i prioritzar a la poblaci de risc per a desprs arribar a tota la ciutadania. I si les *admnistraciones supramunicipals no actuen, l'Ajuntament ha de garantir als vens aquestes proves perqu el prxim dia 9, que suposadament posar fi a l'estat d'alarma, la ciutadania isca als carrers amb la garantia de no contagiar-se.
La moci del PP hauria de debatre's en el prxim ple ordinari que, segons el calendari, hauria de celebrar-se el primer dijous del mes de maig. No obstant aix, PSPV i Comproms han susps les convocatries plenries des que el passat 14 de mar es declarara l'estat d'alarma. La sessi ordinria d'abril no es va celebrar i tampoc han convocat una sessi extraordinria de ple.
Nosaltres exigirem que s'aprove aquesta iniciativa. Perqu davant aquesta pandmia que s una absoluta tragdia per a Espanya i tamb ho s per a Borriana, amb un pic de contagis i decessos important, o prenem mesures eficaces o la situaci, si s'autoritza el *desconfinamiento, tornar a repuntar. Hem de salvar vides ja, s una obligaci de tots. Esperem que PSPV i Comproms aix ho entenguen.

 
Amb la col.laboració de:
la conselleria d'educació, investgació, cultura i esport.
Generalitat Valenciana