Burriana: El Comer de Borriana estima que la inacci de l'Ajuntament desprs de 43 dies d'Estat d'Alarma pot acabar amb la meitat de les botigues


 
La Plana al Dia | Burriana | Economa | 28-04-2020
 

El comer de Borriana, a travs de la Federaci de Comer de Burriana ha ems un comunicat en el qual expressa el seu malestar per nulla gesti que est portant l'Ajuntament de Borriana de suport al teixit comercial local. Desprs de 43 dies d'Estat d'Alarma i, per tant, de tancament de la gran majoria de comeros, continuen esperant alguna mesura econmica per part de l'equip de govern que dirigeix Maria Josep Safont, (sou de 7244 al desembre de 2019). Ja estimen que la crisi del COVID-19 pot emportar-se per davant a la meitat de les botigues mentre des de l'Ajuntament segueixen croats de braos.
"El passat 14 de mar es va decretar l'estat d'alarma. Des d'aquest moment el comer de Borriana ha estat en contacte diari amb l'Ajuntament de Borriana proposant mesures econmiques per a reactivar l'economia local. En data de hui s'han aprovat algunes dels suggeriments que s'han realitzat, per cap d'elles ha sigut d'impacte econmic directe sobre els comerciants.
Entre les mesures econmiques proposades estan:
- Generaci de bons per a s en el comer local: El ciutad realitza un desemborsament de 30 i li donen un bo de 60 per a s en establiments de la localitat.
- Eliminaci de taxes de fems.
- Compensaci total o parcial de l'IBI.
- Ajudes al lloguer: Xec per a abonar entre un 50% i un 75% del lloguer del local comercial.
- Ajudes directes a Comeros. La nostra proposta s que es destine una quantitat
econmica directa a cada comer per a poder anar sufragant les despeses i la
inqestionable falta de clients a causa del confinament. L'operativa s indiferent si es fa amb transferncia directa, xec desprs de presentaci d'IAE en el consistori o qualsevol altra de les tecnologies que estan aplicant en altres ciutats.
- Pla d'obres per a empreses i treballadors locals.
- Supressi de taxa de terrasses i ampliaci d'aquestes.
- Ajudes i implantaci coordinada de mesures de seguretat.
Actualment se'ns ha comunicat la creaci d'una taula de treball a la qual se'ns ha convocat per a estudiar mesures davant aquesta crisi. En la prpia convocatria s'esmenta que s'establiran mtodes de treball i es proposaran i analitzaran diverses opcions i programes per a desenvolupar els prxims mesos. Ens sembla una bona opci (tardana), per el que les pimes i autnoms de Borriana necessiten sn mesures immediates a ms d'un pla de dinamitzaci comercial que malgrat ser molt important queda supeditat a les ajudes econmiques directes.
Les pimes de Borriana no podran suportar els diferents tributs que es van
ajornant en la majoria de casos (no suprimint). No entenem com en ms
d'un centenar de localitats s'apliquen aquestes mesures i a Borriana no s'estiga aplicant cap. Analitzant comer i hostaleria hi ha una unanimitat que ho intentarem, per si no s'apliquen aquestes mesures no podrem finalitzar l'any estant al corrent de totes les despeses i ens veurem obligats al tancament, tal com indiquen els propis comerciants i hostalers.
Desprs de diverses informacions que ha llanat l'equip de govern de l'ajuntament de Borriana hem de ressaltar que no s cert que s'estiga treballant en un pla comercial de 2020 a 2023 al costat de la Federaci de Comer. Aix no s cert, ja que actualment les niques converses entre Federaci i Ajuntament han sigut per a proposar les mesures abans citades i per a crear una plataforma; una campanya de conscienciaci i volta a la normalitat; i uns cursos de formaci que es llanaran en els prxims dies.
El sector del comer i hostaleria s de vital importncia en la vida social de Borriana i es mereix que l'ajuntament siga igual d'eficient per a atorgar les ajudes com ho ha sigut a l'hora de cobrar taxes i recaptar impostos en moments anteriors.
Des del consistori sempre s'ha reclamat unitat en el comer i l'hostaleria, ara que n'hi ha necessitem reacci desprs de 43 dies sense CAP INJECCI ECONMICA", diuen.
 
Amb la col.laboració de:
la conselleria d'educació, investgació, cultura i esport.
Generalitat Valenciana