Burriana: Policia Local i Via pblica ja no tenen a cap positiu per COVID-19, per Safont descarta test massius per a tota Borriana


 

Galeria fotogràfica

Fotografia /Galeria/2020/5/195455_121190/1_M1.jpg
La Plana al Dia | Burriana | General | 13-05-2020
Policia Local i Via pblica ja no tenen a cap positiu per COVID-19, per Safont descarta test massius per a tota Borriana

Cap agent de la policia local de Borriana ni tampoc cap persona de Via Pblica est infectada per COVID-19. Aix s, han sigut diverses les persones que han mostrat anticossos, s a dir, que han passat el Coronavirus fa ja ms de dues setmanes.
Dels 72 agents, 5 han generat estos anticossos, mentre que a Via Pblica, tamb hi ha almenys un parell de persones que han generat els anticossos.
Es tracta d'unes proves que l'Ajuntament de Borriana ha pogut practicar als funcionaris, no perqu l'Ajuntament haja desemborsat el cost dels test, sin perqu els ha rebuts gratis per part de la Fundaci Satine en pro de la seguretat de la poblaci en general.
L'alcaldessa, Maria Josep Safont, ms aviat s partidria en cas contrari i aix ho va deixar clar en la roda de premsa de la setmana passada en la qual va dir que cada test costa entre 30 i 35 euros i a aix cal sumar els 15 euros que cobra la Mtua per fer les proves i aix no fa viable, va explicar, que es facen test massius per a la poblaci.

Agraments
Tant el regidor Seguretat, Javier Gual, com el cap de la Policia Local, Francisco Cataln, han volgut expressar el seu agrament a l'empresa Satine i tamb han mostrat la seua satisfacci pels resultats. Perqu aquests resultats avalen que la decisi d'organitzar el treball policial en torns setmanals de 12 hores diries i amb descansos de 14 dies, resulta efectiva i molt adequada per a la contenci i prevenci de l'expansi de la Covid-19 entre la plantilla d'agents, i ms tenint en compte el treball que realitzen tan exposat al contagi del virus.
Segons ha indicat Gual, "ens preocupa que els treballadors i les treballadores municipals desenvolupen el seu treball de la forma ms segura possible, que repercuteix directament en la ciutadania i aquests test rpids han servit, d'una banda, per a proporcionar tranquillitat als mateixos empleats pblics i, per un altra, per a poder evitar posar en risc la salut dels vens i les venes, ja que els agents de Policia Local treballen en contacte directe amb la poblaci.
Com ha remarcat Francisco Cataln, tant els test com la resta de material i mesures de prevenci donen seguretat a un dels collectius que est ms exposat al virus, perqu, a judici seu, s obvi que el personal policial municipal assumeix un risc greu d'exposici a la malaltia i necessita equips i mesures de protecci i, en aquest sentit, els test rpids sn necessaris per a determinar, en el moment en qu es realitza el test, si aquests treballadors i treballadores poden portar, encara que siga de forma asimptomtica, el coronavirus.
Finalment, el regidor delegat de l'rea i el cap de la Policia Local han volgut destacar lextraordinria labor, la predisposici i la dedicaci de tota la plantilla policial, dia rere dia, des que es va iniciar l'estat d'alarma en el seu treball de control de les mesures de confinament i per a garantir el funcionament dels serveis essencials.
Per a Gual, un treball efica i eficient, el que estan realitzant els homes i les dones que componen la Policia Local de Borriana, i Cataln ha destacat la predisposici i collaboraci prestada en l'actual situaci perqu cada dia demostren amb el seu treball sempre prxim, el seu provat sentit del deure, la preparaci i la capacitat en el quefer professional.
"Una vegada ms, la Policia local torna a estar a l'altura de les circumstncies, ajudant en una causa que ens afecta a tots i en un moment especialment
 
Amb la col.laboració de:
la conselleria d'educació, investgació, cultura i esport.
Generalitat Valenciana