Burriana: Sanitat restableix l'activitat assistencial i l'atenci primria sanitria en els centres de salut i consultoris de Borriana


 

Galeria fotogràfica

Fotografia /Galeria/2020/5/195519_121249/1_M1.jpg
Fotografia /Galeria/2020/5/195519_121249/2_M1.jpg
La Plana al Dia | Burriana | General | 18-05-2020
Sanitat restableix l'activitat assistencial i l'atenci primria sanitria en els centres de salut i consultoris de Borriana

El Departament de Salut de la Plana ha notificat que restableix l'activitat assistencial en els centres de salut i consultoris del municipi des d'avui dilluns, 18 de maig. Hi haur noves mesures assistencials amb la garantia que tota la ciutadania rebr el tipus d'assistncia sanitria ms d'acord amb la seua situaci clnica a travs de l'atenci telefnica, l'atenci domiciliria i l'atenci urgent.

Segons ha indicat el departament de Salut, el restabliment no comporta la lliure presncia de persones en els centres sanitaris, ja que continua activa l'alerta sanitria. D'aquesta forma, els usuaris hauran d'establir contacte telefnic previ amb el centre de salut o consultori i seguir les indicacions del personal assistencial.

L'atenci en la zona bsica de salut de Borriana queda restablida amb la segent organitzaci assistencial: Centre de Salut Borriana I en horari de mat i vesprada de 8h a 21h i el Centre de Salut Integrat Borriana II en horari de 8h a 15h de dilluns a divendres.

Quant als consultoris, el del Port, de moment, no ser possible reobrir-lo a causa de les seues condicions arquitectniques, perqu impossibiliten mantindre una distncia de seguretat entre les persones usuries, ni tindre una consulta diferenciada per a pacients de patologies respiratries, sospitosos de la Covid-19.

Provisionalment, la poblaci adscrita al consultori del Port ser atesa en les installacions del consultori auxiliar del Grau en horari de 8h a 15h de dilluns a divendres, i opcionalment, grcies a les gestions realitzades per la Tinncia dAlcaldia del Port, podran sollicitar la seua adscripci a qualsevol dels centres de salut del municipi, decesi que ha agrat el regidor del Port, Vicent Aparisi. El consultori de les Alqueries tamb reobri en horari de 8h a 15h de dilluns a divendres.

Finalment, el Punt d'Atenci Continuada (PAC) situat en Centre de Salut Borriana I, que atn les urgncies fora de l'horari normal de funcionament, segueix amb el mateix horari assistencial, per la qual cosa l'assistncia sanitria en la zona bsica de Borriana t horari 24 hores, inclosos caps de setmana i festius.

L'obertura d'aquestes installacions respon a criteris organitzatius d'acord amb consideracions assistencials i el Departament de Salut ha comunicat que l'activitat programada es mant suspesa i que l'atenci sanitria s preferentment i prioritriament telefnica.

Aix, davant la necessitat d'assistncia sanitria, s'ha d'establir contacte telefnic prviament amb el centre, excepte urgncies, tamb la sollicitud de cites, informes i trmits es realitzar per via telefnica i tan sols s'ha d'acudir al centre en el cas de necessitat d'assistncia urgent.

Perqu el contacte assistencial siga gil i efectiu, aquelles persones que estiguen esperant atenci sanitria telefnica, han de romandre atents al seu dispositiu telefnic (mbil o fix).

A ms, el Departament de Salut de la Plana ha informat que el nombre de persones dins dels centres de salut i consultoris estar limitat per a incrementar la seguretat de pacients, usuaris i treballadors. Igualment, s obligatori l's de msquera, tant per a les consultes presencials com per a les visites, sollicitud o altres trmits i respectar en tot moment la distncia de seguretat de dos metres.

Aix mateix, es prega puntualitat en les cites programades. Les persones que requerisquen assistncia han d'acudir al centre sense acompanyants, excepte en el cas de menors d'edat i persones dependents. L'atenci domiciliria continuar segons criteri clnic.

Des del Departament de Salut de la Plana, i en nom del personal implicat en l'activitat assistencial, traslladen el seu agrament a totes les persones de la zona bsica de salut de Borriana, per la seua comprensi davant aquesta excepcional situaci sanitria i per complir amb les normes de confinament poblacional i desescalada.
 
Amb la col.laboració de:
la conselleria d'educació, investgació, cultura i esport.
Generalitat Valenciana