Burriana: Fuster (PP): 'Hi ha diners per a reactivar Burriana, noms fa falta ambici i esfor'


 

Galeria fotogràfica

Fotografia /Galeria/2020/5/195521_121251/1_M1.jpg
Fotografia /Galeria/2020/5/195521_121251/2_M1.jpg
La Plana al Dia | Burriana | General | 19-05-2020
Fuster (PP): 'Hi ha diners per a reactivar Burriana, noms fa falta ambici i esfor'

El Grup Municipal del Partit Popular a Borriana ha presentat hui una moci en Junta de Portaveus per a garantir la reactivaci social i econmica de la ciutat. L'objectiu, tal com ha exposat el portaveu de la formaci, Juan Fuster, s aprofitar els recursos municipals per a rescatar a les famlies i donar suport al teixit productiu.
La iniciativa recull la proposta de PSPV i Comproms de destinar 400.000 euros en ajudes a autnoms, comeros i pimes i l'amplia tant a nivell econmic com en sectors objectius. Disposem de tres milions d'euros en estalvis, s'han contractat una plissa de dos milions d'euros i a partir de la setmana vinent es comencen a cobrar taxes i impostos. Disposem de capacitat econmica suficient per a reactivar Borriana, noms fa falta ambici i esfor, ha considerat Fuster.
La moci estableix 800.000 euros d'ajudes en l'mbit social per a evitar l'exclusi de les famlies que s'han quedat en atur o pateixen estretors per a pagar les seues obligacions fiscals i atendre necessitats bsiques.
Aix mateix, es dirigeix al teixit productiu per a secundar, amb mesures concretes una inversi que eleva a un mili d'euros per a autnoms, pimes i mutualistes. Una mesura acompanyada de la constituci d'una taula de reactivaci econmica per a establir un pla estratgic definit per referents empresarials de tots els mbits.
En el pla comercial, Fuster proposa destinar 400.000 euros per a finanar un pla de comer, mentre que en l'mbit turstic urgeix l'activaci dels cinc eixos del pla estratgic, dotat amb 300.000 euros.
L'obra pblica ha de reactivar-se amb una partida de 500.000 euros, mentre que creiem que s necessari en una situaci extraordinria com aquesta, activar el projecte de Viver d'Empreses per a atendre les demandes dels nostres emprenedors.
Finalment, la moci estableix un pla d'ajudes per als professionals afectats directament per la suspensi de les festes, aix com una bateria d'accions fiscals entre les quals destaca, entre altres, la rebaixa del 5% de l'IBI i la congelaci de la taxa de residus urbans.
 
Amb la col.laboració de:
la conselleria d'educació, investgació, cultura i esport.
Generalitat Valenciana